رشته مدیریت-دانلود پایان نامه در مورد سرمایه اجتماعی |
لیست همه پایان نامه های دانلودی(فایل متن کامل) رشته مدیریت
استحکام تعهدات دوجانبه بین افراد و گروهها و مشارکت مدنی را مبنای اندازهگیری قرار میدهد. دادهها را براساس سالهای آموزش با تعداد مهارتهای افراد اندازهگیری میکند.
بازده را براساس کیفیت زندگی میسنجد. بازده را براساس درآمد فرد با سطوح بهرهوری اندازهگیری میکند.
بنابراین آنچه که مشهود است این است که سرمایه اجتماعی برخلاف سایر سرمایهها بصورت فیزیکی وجود ندارد بلکه حاصل تنش متقابل اجتماعی است که افزایش آن میتواند موجب پایین آمدن سطح هزینه اداره جامعه و نیز هزینههای عملیاتی سازمانها شده وبدنبال آن بهرهوری نیروی آنها را افزایش میدهد. در واقع به مثابه یک چسب اجتماعی اعضای جامعه را بهم متصل میکند و در عین حال به مثابه یک مایع اجتماعی مناسبات آنان را سریع، راحت و کمهزینه میسازد. لذا همانطور که به سرمایه اقتصادی، فیزیکی و انسانی برای توسعه نیازمندیم به همان نسبت به سرمایه اجتماعی نیازمندیم زیرا بدون این نوع سرمایه استفاده از دیگر سرمایهها بطور بهینه انجام نخواهد شد. جامعهای که فاقد سرمایه اجتماعی کافی است سایر سرمایهها ابتر میمانند و تلف میشوند.
2-1-4- ابعاد سرمایه اجتماعی
سرمایه اجتماعی را از منظرهای مختلف میتواند مورد مطالعه قرار داد. در یک دستهبندی سرمایه اجتماعی به سه بعد ساختاری، شناختی و ارتباطی تقسیم میشود.
2-1-4-1-بعد ساختاری :
از نظر آپهوف سرمایه اجتماعی ساختاری به اشکال مختلف سازمانهای اجتماعی، شامل نقشها، قواعد و رویههای معمول و همچنین تعدادی از شبکهها که در همکاری شرکت دارند میپردازند (هابز، 2000؛ 3). این بعد بیانگر جنبه کمی سرمایه اجتماعی است که ناشی از وجود انجمنها و شبکههای اجتماعی قوی بوده و نسبتاً عینی و قابل مشاهده است و حکایت از آن دارد که افراد در فضای اجتماعی با یکدیگر پیوند دارند که شامل دو نوع از پیوند میان افراد میشود: مشارکت در شبکههای رسمی و غیر رسمی.در شبکههای غیر رسمی افراد میتوانند به شیوههای غیر رسمی از طریق انتخاب دوستیها و انواع پیوندهای شبکه با یکدیگر در ارتباط باشند. هر یک از این پیوندها دلالت بر بخشی از ذخایر سرمایه اجتماعی فرد دارد.در شبکههای رسمی جدا از پیوندهای غیر رسمی با دیگران فرد میتواند از طریق عضویت رسمی در انجمنها و گروههای داوطلبانه با دیگران در ارتباط باشد (موسوی، 1385؛ 76) و از آن طریق خواستههای خود را تعقیب کند.
بطور کلی بعد ساختاری سرمایه اجتماعی به الگوی تماسهای بین افراد اشاره دارد که مهمترین جنبههای این بعد عبارتند از:
- روابط شبکهای (پیوندهای موجود در شبکه): شامل وسعت و شدت ارتباطات موجود در شبکه میشود، امکان دسترسی به منابع را فراهم میسازد و از طریق پیوندهای موجود کانالهای اطلاعاتی شکل میگیرند که میزان زمان و سرمایهگذاری مورد نیاز برای گردآوری اطلاعات را کاهش میدهند.
- شکل و ترکیب در شبکه (پیکربندی روابط شبکهای): شامل سلسله مراتب شبکه، میزان ارتباط پذیری و تراکم میشود که از طریق تأثیر بر میزان تماس یا قابلیت دسترسی اعضای شبکه باعث انعطافپذیری و سهولت تبادل اطلاعات میشوند.
- تناسب سازمانی : به این معناست که تا چه اندازه شبکه ایجاد شده برای یک هدف خاصی برای اهداف دیگر استفاده شود.
برای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت jemo.ir مراجعه نمایید
رشته مدیریت همه موضوعات و گرایش ها : صنعتی ، دولتی ، MBA ، مالی ، بازاریابی (تبلیغات - برند - مصرف کننده -مشتری ،نظام کیفیت فراگیر ، بازرگانی بین الملل ، صادرات و واردات ، اجرایی ، کارآفرینی ، بیمه ، تحول ، فناوری اطلاعات ، مدیریت دانش ،استراتژیک ، سیستم های اطلاعاتی ، مدیریت منابع انسانی و افزایش بهره وری کارکنان سازمان
در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند
2-1-4-2-بعد شناختی :
این بعد بیانگر جنبه کیفی سرمایه اجتماعی که به هنجارها، ارزشهای مشترک و اعتماد اشاره دارد و به همین جهت امری ذهنی و ناملموس است (شارعپور، 1385؛ 186) و فراهمکننده مظاهر، تعبیرها، مفسرها و سیستمهای معانی مشترک در میان گروههاست و با بهره گرفتن از زبان مشترک بینش مشترکی از اهداف و سیستمهای معانی مشترک را برای اعضای شبکه فراهم میآورد و مقدمه فعالیت آنها را در سیستم اجتماعی فراهم می کند. زبان و علائم مشترک، روایتهای مشترک مهمترین جنبههای این بعداز سرمایه محسوب میشوند.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-02-21] [ 09:15:00 ب.ظ ]
|