پایان نامه درمورد بزهکاری؛بحرانهای اقتصادی |
پایان نامه درمورد بزهکاری؛بحرانهای اقتصادی
: محل سکونت فرد
محل سکونت فرد، موقعیت و شرایط حاکم بر آن از جمله فاکتورهائی است که باید در مورد معضل بزهکاری مدنظر قرارگیرد. بهعبارت دیگر افرادیکه در محلههای شلوغ و پرجمعیت شهرهای صنعتی و تجاری زندگی میکنند، بیشتر از سایر افراد در خطر بزهکاری قرار دارند و عواملی چون: حاشیهنشینی، جمعیت زیاد، وفور مشاغل کاذب، شیوع خشونت، فقدان ارزشهای اخلاقی و… از جمله عوامل تأثیرگذار بر آن است.[1]
د: عدم برخورداری از محیطهای تفریحی سالم
انسانها در عصر صنعت و فناوری به سبب تسلّط یافتن بر ابزار کار و صنعتی شدن کارها و امکان تولید انبوه با کمترین نیروی کار، از فراغت بیشتری برخوردارند. از اینرو، بخشی از اوقات خود را برای استراحت و رفع خستگی و بازیابی مجدّد توان و قدرت کار، به تفریح اختصاص میدهند.
اگر مکانهای تفریحی سالم و مطابق با ارزشها و آداب و رسوم و فرهنگ و معتقدات مذهبی وجود نداشته باشند، افراد به سایر اماکن عمومی از قبیل قهوهخانهها، غذاخوریها، کوچهها و خیابانها پناه میبرند. در این شرایط، افراد بزهکار و منحرف در بین آنها نفوذ کرده، آنها را به کارهای خلاف میکشانند تا بر اثر پیدا کردن
همدست در رفتارهای نابهنجار، به آرامش نسبی برسند و بدین صورت، زمینه انحراف افراد جویای تفریح سالم، فراهم میشود و این افراد، بخصوص اقشار جوان، جذب گروههای منحرف میشوند.
بند چهارم :عوامل اجتماعی خاص
در این حوزه، بیشتر جامعهشناسان آسیبهای اجتماعی و انحرافات را فقط به عنوان یک پدیده اجتماعی به حساب میآورند. از اینرو، تنها به بررسی علل اجتماعی آن میپردازند و به علل فردی و روانی توجّه نمیکنند. در عین اینکه ویژگیهای شخصیتی و روانی افراد نیز در این امر مؤثر است و در زمینه رفتارها جایگاه ویژهای دارند، اما در این مقام، علل اجتماعی انحرافات مورد بحث و بررسی قرار میگیرند و از بین آنها، به عواملی که نقش مهمتری در این زمینه ایفا میکنند توجه میشود:
الف :تاثیربحرانهای اقتصادی
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-26] [ 10:55:00 ق.ظ ]
|