پایان نامه ارشد: بررسی ارتعاشات گرافن تکلایه در محیط الاستیک تحت بارگذاری فشاری دومحوره بر مبنای تئوری الاستیسیته گرادیان کرنش اینرسی |
1-3 مروری بر پژوهشهای انجام شده .. 11
1-4معرفی پایاننامهی کنونی و اهداف آن………………. 13
فصل دوم
معادلات حرکت.. 14
2-1فرمولبندی معادلهی حرکت نانوصفحه.. 14
2-2 روش مربعات دیفرانسیلی بهبودیافته.. 25
2-3 فرم عادی معادلات بهدست آمده از تئوری گرادیان کرنش-اینرسی 28
فصل سوم
نتیجههای عددی.. 29
3-1 مقدمه.. 29
3-2 اعتبارسنجی روش حل.. 30
3-3 بررسی اثرات تعداد نقاط شبکهبندی بر فرکانسهای طبیعی سازه 30
3-4 بررسی اثرات پارامترهای اندازه در تئوری گرادیان کرنش-اینرسی بر فرکانس سازه.. 31
3-5 بررسی اثرات نیروی اعمالی بر فرکانسهای سازه.. 36
3-6 بررسی تأثیر ضرایب وینکلر و پاسترناک بر فرکانسهای طبیعی 37
3-7 بررسی اثرات تغییر دما بر فرکانسهای طبیعی سازه.. 39
3-8 شکل مودهای سازه.. 40
فصل چهارم
نتیجهگیری و پیشنهادات.. 42
4-1 مقدمه.. 42
4-2 نتیجهگیری.. 42
4-3 پیشنهادات.. 43
مراجع.. 44
پیوست الف
فرم عادی معادلات بهدست آمده از تئوری گرادیان کرنش-اینرسی.. 48
چکیده:
در بسیاری از کاربردها گرافن (تکلایه یا چندلایه) درون ماتریس پلیمری به صورت کامپوزیت مورد استفاده قرار میگیرد. در این پژوهش گرافن ایدهآل با شکل پیوندی ششضلعی بین اتمها، واقع در ماتریس پلیمری، با شرایط مرزی مختلف شامل گیردار و ساده تحت بارگذاری فشاری خارجی دومحوره و بارگذاری حرارتی مورد بررسی قرار میگیرد. این کامپوزیت به شکل تکلایه در نظر گرفته میشود.
برای مدلسازی ابتدا جابهجاییها با استفاده از تئوری تغییرشکل برشی مرتبه سوم تخمین زده میشوند و با استفاده از دو مدل وینکلر و پاسترناک ماتریس پلیمری مدلسازی خواهد شد. با استفاده از تئوری گرادیان کرنش-اینرسی معادلات تعادل دینامیکی بهدست آمده و با استفاده از روش مربعات دیفرانسیلی بهبود یافته معادلات حل میشوند. توزیع دما در سطح سازه با تابعیت خطی نسبت به طول و عرض صفحه، و به شکل بار گسترده فرض میشود. فرکانسهای طبیعی و شکل مودهای مربوطه که وابسته به پارامترهای سیستماند در دماهای مختلف محاسبه میگردد و اثر پارامترهایی مانند ضرایب وینکلر و پاسترناک، پارامترهای گرادیان کرنش-اینرسی و همچنین تعداد نقاط شبکهبندی مورد بررسی قرار میگیرد. از فرکانسهای طبیعی بسیار بالای بهدست آمده در این پژوهش میتوان سختی بالای سیستم را نتیجه گرفت.
فصل اول : مقدمه
1-1 مقدمهای بر نانوکامپوزیتهای گرافنی
1-1-1 تاریخچه:
در گرافیت[1] (یکی دیگر از آلوتروپهای کربن)، هر کدام از اتمهای چهارظرفیتی کربن با سه پیوند کووالانسی به سه اتم کربن دیگر متصل شدهاند و یک شبکه گسترده را تشکیل دادهاند. این لایه خود بر روی لایهای کاملا مشابه قرار گرفتهاست و به این ترتیب، چهارمین الکترون ظرفیت نیز یک پیوند واندروالسی که ضعیفتر از کووالانسی هست تشکیل میدهد. به همین دلیل لایههای گرافیت به راحتی روی هم سر میخورند و میتوانند در نوک مداد بهکار بروند. گرافن مادهای است که در آن تنها یکی از این لایههای گرافیت وجود دارد و به عبارتی چهارمین الکترون پیوندی کربن، به عنوان الکترون آزاد باقی ماندهاست.
هرچند نخستین بار در سال 1947 فیلیپ والاس[2] دربارهی گرافن[3] نوشت و از آن زمان تلاشهای زیادی برای ساخت آن صورت گرفتهبود اما، قضیه مرمین – وانگر[4] در مکانیک آماری و نظریه میدانهای کوانتومی وجود داشت که ساخت یک ماده دوبعدی را غیرممکن و غیرپایدار میدانست. اما به هر حال در سال 2004، آندره گایم[5] و کنستانتین نووسلف[6]، از دانشگاه منچستر موفق به ساخت این ماده شده و نشان دادند که قضیه مرمین – وانگر نمیتواند کاملا درست باشد. جایزه نوبل فیزیک 2010 نیز به خاطر ساخت مادهای دوبعدی به این دو دانشمند تعلق گرفت.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1398-07-10] [ 10:37:00 ب.ظ ]
|