فصل اول: مقدمه و کلیات

1-1- اهمیت محصولات کشاورزی در تأمین سلامتی انسان………………………………………………………………………….. 1

1-2-  منشا و تاریخچه انگور………………………………………………………………………………………………… 1

1-3- مشخصات گیاه شناسی انگور…………………………………………………………………………………………………… 2

1-4- رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………………………………………………………… 2

1-5- ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی انگور…………………………………………………………………………………… 2

1-6- میزان تولید انگور در جهان…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 4

1-7- سطح زیر کشت انگور در ایران……………………………………………………………………………………………………………. 4

1-8- آناتومی حبه انگور……………………………………………………………………………………………………………………… 5

1-9- دوره های رشد و رسیدن انگور……………………………………………………………………………………………………………………………………………. 6

1-9-1- مرحله اول: رشد سریع حبه……………………………………………………………………………………………………………………………………………. 6

1-9-2- مرحله دوم: توقف در رشد حبه………………………………………………………………………………………………………………………………………. 7

1-9-3- مرحله سوم: رسیدن میوه…………………………………………………………………………………………….. 7

1-10- رسیدن انگور و معیار

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید

آن…………………………………………………………………………………………………………… 7

1-11- هدف از انجام تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………….. 8

فصل دوم: بررسی منابع

2- 1- اهمیت کاربرد تکنیک حلقه برداری و اتفن………………………………………………………………………………………………………………………. 9

2- 2- حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………………… 10

2- 2- 1- نحوه حلقه برداری………………………………………………………………………………………………………… 11

2-2- 2- اهداف حلقه برداری……………………………………………………………………………………………….. 12

2- 2- 2- 1-  افزایش تشکیل میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 12

2- 2- 2- 2-  افزایش اندازه حبه………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 12

2- 2- 2- 3-  زودرسی و رنگ گیری حبه ها…………………………………………………………………………………………………………………………… 13

2- 2- 3- افزایش مواد فتوسنتزی در اثر حلقه برداری…………………………………………………………………………………………………………….. 13

2- 2- 4- حلقه برداری و ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی……………………………………………………………………………………………………… 14

2- 2- 5-  اثرات تضعیف کنندگی حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………….. 15

2- 2- 6-  بستن قاعده شاخه های سبز سال جاری…………………………………………………………………………………………………………………. 15

2- 3- اسیدهای آلی در حبه انگور…………………………………………………………………………………………………………………… 16

2- 3- 1- متابولیسم تارتاریک اسید………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 16

2- 3- 2- متابولیسم مالیک اسید………………………………………………………………………………………….17

2- 4- اتیلن و تاریخچه اتیلن در زیست شناسی گیاهی……………………………………………………………………………………………………………. 20

2- 4- 1-  اتیلن ……………………………………………………………………………………………………………… 21

2- 4- 2-  اتیلن و کیفیت میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 21

2- 4- 3-  بیوسنتز اتیلن: مکانیسم و تنظیم…………………………………………………………………………………………………………………………….. 22

2- 4- 4-  مکانیسم سنتز اتیلن………………………………………………………………………………………. 22

2- 4- 5-  اثرات مفید اتیلن…………………………………………………………………………………………………….. 24

2- 4- 6-  اثرات زیان آور اتیلن…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 25

2- 4- 7-  اثرات اتیلن روی ظاهر میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25

2- 4- 8-  اثرات اتیلن روی بافت میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25

2- 4- 9- تأثیر اتیلن روی عطر و طعم میوه……………………………………………………………………………………………………………………………… 26

2- 4- 10-  اثرات اتیلن روی فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی…………………………………………………………………………………………… 26

2- 5-  اتفن……………………………………………………………………………………………………………………………….. 27

2- 6-  سنتز فلاونوئید در انگور……………………………………………………………………………………………………. 28

2- 6- 1-  تجمع فلاونوئیدها در حبه انگور……………………………………………………………………………………………………………………………….. 29

2- 6- 2-  تجمع فلاونوئید در بذر انگور……………………………………………………………………………………………………………………………………. 30

2- 6- 3-  مسیر بیوسنتز فلاونوئید در انگور ……………………………………………………………………………………………………………………………. 31

فصل سوم: مواد و روش ها

3- 1- ماده گیاهی و تیمار حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………………………. 34

3- 2- تیمار اتفن……………………………………………………………………………………………………………. 34

3- 3- طرح آزمایشی……………………………………………………………………………………………………………. 34

3- 4- آزمون‌های كیفی میوه……………………………………………………………………………………………… 35

3- 4-1- اندازه‌گیری مواد جامد قابل حل كل عصاره میوه (TSS)…………………………………………………………………………………………. 35

3- 4-2- اندازه‌گیری اسیدهای قابل تیتراسیون (TA)…………………………………………………………………………………………………………….. 35

3- 4-3- اندازه گیری ضریب رسیدگی میوه (TSS/TA)………………………………………………………………………………………………………. 36

3- 4-4- اندازه گیری pH آب میوه………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 36

3- 4- 5- تعیین سفتی بافت میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 36

3- 4- 6- اندازه گیری رنگ میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37

3- 4- 7- اندازه گیری  محتوای فنل كل………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37

3- 4- 7- 1- تهیه محلول كربنات سدیم………………………………………………………………………………………………………………………………….. 38

3- 4- 7- 2- رسم منحنی استاندارد اسید گالیك……………………………………………………………………………………………………………………. 38

3- 4- 8- تعیین میزان فعالیت آنتی اکسیدان کل عصاره میوه……………………………………………………………………………………………….. 39

3- 4- 9- اندازه گیری ریزش حبه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 40

3- 4- 10- اندازه گیری طول و عرض خوشه……………………………………………………………………………………………………………………………. 40

3- 4- 11- اندازه گیری وزن بیست حبه و خوشه……………………………………………………………………………………………………………………. 40

3- 5- تجزیه و تحلیل داده‌ها…………………………………………………………………………………………… 40

فصل چهارم: نتایج

4- 1- نتایج حلقه برداری و محلول پاشی اتفن و اثر متقابل آنها بر صفات کمی و کیفی اندازه گیری شده میوه انگور ریش بابا قرمز در زمان برداشت…………………………………………………………………………………………………………… 41

4- 2- مواد جامد محلول………………………………………………………………………………………………………….. 43

4- 3- اسیدهای قابل تیتراسیون………………………………………………………………………………………………… 43

4- 4- ضریب رسیدگی میوه………………………………………….44

4- 5- pH آب میوه…………………………………………………………………………………………………………………………… 45

4- 6- طول خوشه…………………………………………………………………………………………………………………….. 45

4- 7- عرض خوشه………………………………………………………………………………………………………………………………. 45

4- 8- وزن 20 حبه……………………………………………………………………………………………………………………. 46

4- 9- وزن خوشه………………………………………………………………………………………………………………………. 46

4- 10- ریزش حبه………………………………………………………………………………………………………………………… 47

4- 11- سفتی بافت حبه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..48

4- 12- ترکیبات فنولی کل………………………………………………………………………………………………………. 49

4- 13- آنتی اکسیدان کل…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 49

4- 14- تغییرات رنگ میوه……………………………………………………………………………50

فصل پنجم: بحث

5- 1- مواد جامد محلول،اسیدیته کل، pH آب میوه و ضریب رسیدگی…………………………………………………………………………………. 53

5- 2- طول و عرض خوشه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 55

5- 3- وزن بیست حبه و خوشه………………………………………………………………………………………………………… 55

5- 4- ریزش حبه و سفتی بافت………………………………………………………………………………………………………… 56

5- 5- ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان کل………………………………………………………………………………………………………………………………. 58

5- 6- رنگ میوه………………………………………………………………………………………………………………………………….. 60

5- 7- نتیجه گیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………. 62

پیشنهادات……………………………………………………………………………….63

فهرست منابع………………………………………………………………………………………………………………………..64

فهرست شکل ها 

شکل 1-1-  توزیع سطح بارور انگور استانها نسبت به کل کشور سال 1387 (وزارت جهاد کشاورزی، 1387)………………………….4

شکل 1- 2- ساختار رسیده حبه انگور، بخش برش زده روی محور طولی و مرکزی برای نشان دادن بخش داخلی………………… 5

شکل 1- 3- دیاگرام یک نمونه الگوی رشد دابل سیگموئید حبه انگور، از گلدهی تا برداشت…………………………………………………… 6

شکل 2- 1-  برداشتن نوار كامل پوست تنه انگور…………………………………………………………………………………………………………………….. 11

شکل 2- 2-  وسایل مورد استفاده برای حلقه برداری انگور……………………………………………………………………………………………………….11

شکل 2- 3-  مسیر پیشنهادی برای سنتز تارتاریک اسید از آسکوربیک اسید در انگور………………………………………………………….. 17

شکل 2- 4- متابولیسم مالیک اسید در انگور……………………………………………………………………………………………………………………………. 19

شکل 2- 5-  ساختار اتیلن…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 20

شکل 2- 6- مسیر بیوسنتز و تنظیم اتیلن………………………………………………………………………………………………………………………………… 23

شکل 2- 7-  مسیر بیوسنتز فلاونوئید در انگور…………………………………………………………………………………………………………………………. 32

شکل 3-1- دیاگرام فضای رنگی هانتر (L, a, b)……………………………………………………………………………………………………………………. 37

فهرست نمودار ها

نمودار 3-1-  منحنی جذب استاندارد اسید گالیک…………………………………………………………………………………………………………………… 39

نمودار 3-2- منحنی جذب استاندارد سولفات آهن…………………………………………………………………………………………………………………… 40

نمودار 4- 1- اثر متقابل حلقه برداری و اتفن بر میزان مواد جامد محلول میوه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………. 43

نمودار 4- 2- اثر حلقه برداری  بر محتوای اسیدهای قابل تیتراسیون میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………………… 44

نمودار 4-3- اثر غلظت اتفن بر محتوای اسید­های قابل تیتراسیون میوه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………………….. 44

نمودار 4- 4- اثر حلقه برداری  بر ضریب رسیدگی میوه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………… 45

نمودار 4- 5- اثر غلظت اتفن بر ضریب رسیدگی میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………………………………………………… 45

نمودار 4- 6- اثر حلقه برداری  بر وزن 20 حبه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………………………………………………………… 46

نمودار 4- 7- اثر حلقه برداری  بر وزن خوشه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………………… 47

نمودار 4- 8- اثر حلقه برداری  بر ریزش حبه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………………… 47

نمودار 4- 9- اثر غلظت اتفن بر ریزش حبه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………………………………………………………………. 48

نمودار 4- 10- اثر غلظت اتفن بر سفتی بافت میوه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………… 48

نمودار 4- 11- اثر متقابل حلقه برداری و اتفن بر میزان ترکیبات فنولی کل میوه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………….. 49

نمودار 4- 12- اثر متقابل حلقه برداری و اتفن بر میزان آنتی اکسیدان کل میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………. 50

نمودار 4- 13-  اثر حلقه برداری  بر شاخص L رنگ میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………………………………………….. 51

نمودار 4- 14-  اثر حلقه برداری  بر شاخص a/b رنگ میوه انگور رقم ریش بابا قرمز……………………………………………………………. 51

نمودار 4- 15-  اثر اتفن  بر شاخص L رنگ  میوه انگور رقم ریش بابا قرمز…………………………………………………………………………… 52

نمودار 4- 16-  اثر اتفن  بر شاخص a/b رنگ  میوه انگور رقم ریش بابا قرمز………………………………………………………………………… 52

فهرست جداول

جدول 1-1 میزان مواد غذایی در هر 100 گرم انگور اروپایی و آمریکایی…………………………………………………………………………………… 3

جدول 4-1- جدول تجزیه واریانس اثر تیمار حلقه برداری و اتفن و اثر متقابل آنها بر صفات کمی و کیفی انگور رقم

ریش بابا قرمز………………………………………………………………………………………………………………….. 42

جدول 4-2- جدول تجزیه واریانس اثر تیمار حلقه برداری و اتفن و اثر متقابل آنها بر صفات کمی و کیفی انگور رقم

ریش بابا قرمز……………………………………………………………………………………………………………………………….. 42

جدول 4-3- جدول تجزیه واریانس اثر تیمار حلقه برداری و اتفن و اثر متقابل آنها بر شاخص های رنگ انگور رقم

ریش بابا قرمز………………………………………………………………….50

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...