پایان نامه مقایسه اثر تمرینات ایروبیک و یوگا بر آمادگی جسمانی و برخی عوامل فیزیولوژیک زنان غیر ورزشکار |
فعالیت بیش از اندازه سیستم عصبی سمپاتیک باعث تنش، بیخوابی ونهایتا انواع بیماری مهلک مانند سرطان میشود. هاتایوگا قادر به کنترل فعالیت سیستم سمپاتیک خواهد بود که با کنترل این سیستم میتوان ضربان قلب را آهسته کرد (34). بدن با عملکرد طبیعی ریهها، اکسیژن موردنیاز خود را دریافت و دیاکسید کربن را دفع میکند. با وجود این در افراد زیادی دیده شده است که اختلال در عملکرد ریوی باعث میشود که انتقال اکسیژن در خون مختل و تحمل فعالیت ورزشی آنها محدود میشود. علت اختلال در عملکرد ریوی میتواند آسم، انواع حساسیتها، نایژه تنگی ناشی از ورزش و غیره باشد. یوگا باعث عمیق نفس کشیدن و موزون شدن آن میشود و اختلالاتی مانند پرتهویهای و تنگی نفس را درمان یا از پیشرفت آن جلوگیری میکند (35). با انجام فعالیت بدنی که توام با دقت و تنفس باشد، احشا و غدد مترشحه داخلی تحریک و عملکرد آنها بهبود مییابد. حرکت و تنفس توام جریان خون را بهبود میبخشد و در مرحله اول بر دستگاه اعصاب مرکزی و خودکار اثر گذار است (36). اثرات تمرینات یوگا بر افسردگی، اضطراب، اختلالات مرتبط با استرس (37) و نیز بیخوابی مزمن به روشنی بیان گردیده است (38). شاواسانا به عنوان قسمتی از تمرینات یوگا قادر به افزایش توانمندی فرد در موقعیتهای استرس زا میباشد (39).
شرکت کردن در تمرینهای بدنی ریتمیک، عملکرد همه اندامها و دستگاههای بدن را بالا میبرد و به محافظت تواناییهای عملکردی قلبی_عروقی، دستگاه تنفس، غده، اعضای حرکتی و دستگاه عصبی کمک میکند. علاوه بر آن، فعالیتهای فیزیکی که در حین تمرین انجام میشوند یک اثر کاهنده بر فشارخون سرخرگی و بیماری پرفشارخونی دارد(21). کالج طب ورزش آمریکا، توصیه میکند که همه کسانی که میخواهند تواناییهای قلبی-تنفسی خود را حفظ و بهبود بخشند، باید 5-3 بار در هفته با استفاده از فعالیتهای ریتمیک ایروبیک که گروه زیادی از ماهیچهها را فعال میکند، از قبیل راه رفتن، دویدن، دوچرخهسواری، رقصهای ایروبیک به تمرین بپردازند، شدت تمرین باید حدود 65- 55 % حداکثر ضربان قلب و مدت تمرینات باید 60-20 دقیقه باشد. اگر شدت تمرین کمتر از این مقدار باشد، طول مدت تمرین باید افزایش یابد (40).
تحقیقات زیادی در مورد منافع و اثرات مثبت یوگا و تمرینات هوازی به ثبت رسیده است. بهبود بسیاری از بیماریهای نظیر آسم، سل ریوی، سندرم رودهی تحریک پذیر، افسردگی خفیف، پرفشارخونی، استئوآرتریت و دردهای مزمن کمری، توان بخشی بیماران پس از سکته قلبی، سندرم یائسگی، دیابت، بیماریهای قلبی – عروقی و بهبودی بیماران پس از انجام تمرینات یوگا گزارش شده است (41). همچنین نتایج قابل ملاحظهای در مورد اثرات تمرینهای هوازی بر افزایش بهره هوشی، افزایش سطح انرژی به منظور انجام فعالیتهای طولانی مدت، بهبودی در هضم غذا، اثربخشی در کنترل و کاهش وزن بدن، کنترل افسردگی، اضطراب و هیجانها و همچنین روشی مؤثر برای مقابله با عوارض قلبی و عروقی مشاهده شده است (42).
امروزه بیشتر از پیش اثرات تمرینات ورزشی یوگا و ایروبیک بر همه آشکار شده است. با توجه به اثرات تمرین یوگا و ایروبیک بر روی سیستمهای مختلف بدن, در این تحقیق سعی شده است که تأثیر این تمرینات ورزشی بر روی پارامترهای گوناگون ترکیب بدنی، فیزیولوژیکی و آمادگی جسمانی زنان غیر ورزشکار مورد بررسی و اثرات این روشها با هم مورد مقایسه قرار گیرد. با توجه به توسعه روزافزون ورزش یوگا و ایروبیک در داخل کشور، به نظر میرسد، تعیین اثرات تمرینات یوگا در مقایسه با تمرینات ایروبیک بر عوامل فیزیولوژیکی و شاخصهای آمادگی جسمانی از اهمیت برخوردار باشد تا با توجه به اهداف تمرین کردن, یک برنامهی تمرینی مناسب برای افراد گوناگون تدوین گردد. این پژوهش میتواند ضمن بررسی علمی تمرینات یوگا و ایروبیک و اثرات آن، توجه اندیشمندان داخلی کشور را جلب کرده و اطلاعات مفیدی در اختیار متخصصان تربیت بدنی و علوم ورزشی قرار دهد.
1-4- اهداف تحقیق
1-4- 1- هدف اصلی
مقایسهی تاثیر تمرینات یوگا و ایروبیک بر برخی عوامل فیزولوژیکی و آمادگی جسمانی زنان غیر ورزشکار.
1-4- 2- اهداف جزئی یا فرعی تحقیق
1- مقایسهی اثر تمرینات یوگا وایروبیک بر وزن بدن زنان غیر ورزشکار.
2- مقایسهی اثر تمرینات یوگا وایروبیک بر درصد چربی زنان غیر ورزشکار.
3- مقایسهی اثر تمرینات یوگا وایروبیک بر وزن چربی زنان غیر ورزشکار.
4- مقایسهی اثر تمرینات یوگا وایروبیک بر وزن بدون چربی زنان غیر ورزشکار.
5- مقایسهی اثر تمرینات یوگا وایروبیک بر نسبت کمر به لگن زنان غیر ورزشکار.
سایت های دیگر :
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-03-01] [ 08:18:00 ق.ظ ]
|