پایان نامه رابطه هوش معنوی و هوش عاطفی با تعارض زناشویی |
تقدس و روحانیت، جستجوی معنی نهایی، هوشیاری بالاتر و بعد ماورایی وجود، در نظر گرفتهاند (ایمونز[11]،2000).
هوش معنوی به عنوان یکی از مفاهیم جدید هوش، در بردارنده نوعی سازگاری و رفتار حل مسأله است که بالاترین سطوح رشد را در حیطههای مختلف شناختی، اخلاقی، هیجانی، بین فردی و. شامل میشود و فرد را در جهت هماهنگی با پدیدههای اطراف و دستیابی به یکپارچگی درونی و بیرونی یاری می کند. این هوش به فرد، دید کلی در مورد زندگی و همه تجارب و رویدادها را میدهد و او را قادر میسازد به چارچوببندی و تفسیر مجدد تجارب خود پرداخته، شناخت و معرفت خویش را عمق بخشد.با توجه به اینکه از میان عوامل تأثیرگذار بر سلامت روانِ زوجین، سازهی تابآوری طی چند سال گذشته توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است و آن را به عنوان مقاومت موفقیتآمیز فرد در برابر موقعیتهای تهدیدآمیز و چالشبرانگیز، تعریف کردهاند (مندل[12]و همکاران، 2006)
بسیاری از محققان بین تابآوری و مشکلات روانشناختی رابطهی معنیدار و منفی گزارش کردهاند و چنین بیان میکنند که این سازه میتواند به عنوان عامل میانجی بین سلامت روانی و بسیاری دیگر از متغیرها قرار گیرد و با ارتقای تابآوری، فرد میتواند در برابر عوامل استرسزا، اضطرابآور و همچنین عواملی که مسبب به وجود آمدن بسیاری از مشکلات روانشناختی آنها میشود از خود مقاومت نشان داده و بر آنها غلبه نماید.
اهداف پژوهش
1-4-1 هدف کلی
بررسی رابطه هوش معنوی، تابآوری و هوش عاطفی با تعارض زناشویی در زوجین تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان ایلام در سال 1393 است.
1-4-2 اهداف فرعی
– تعیین رابطه هوش معنوی با تعارض زناشویی در مردان
– تعیین رابطه هوش معنوی با تعارض زناشویی در زنان
– تعیین رابطه تابآوری با تعارض زناشویی در مردان
– تعیین رابطه تابآوری با تعارض زناشویی در زنان
– تعیین رابطه هوش عاطفی با تعارض زناشویی در مردان
– تعیین رابطه هوش عاطفی با تعارض زناشویی در زنان
1-5 فرضیههای پژوهش
1-5-1 فرضیه اصلی
بین هوش معنوی، تابآوری و هوش عاطفی با تعارض زناشویی در زوجین تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان ایلام رابطه وجود دارد.1-5-2 فرضیههای فرعی
– بین هوش معنوی با تعارض زناشویی در مردان رابطه معنادار وجود دارد.
– بین هوش معنوی با تعارض زناشویی در زنان رابطه معنادار وجود دارد.
– بین تابآوری با تعارض زناشویی در مردان رابطه معنادار وجود دارد.
– بین تابآوری با تعارض زناشویی در زنان رابطه معنادار وجود دارد.
– بین هوش عاطفی با تعارض زناشویی در مردان رابطه معنادار وجود دارد.
– بین هوش عاطفی با تعارض زناشویی در زنان رابطه معنادار وجود دارد.
1-6 تعاریف متغیرها
1-6-1 تعاریف مفهومی
تعارض زناشویی: عبارت است از نوعی ارتباط زناشویی که در آن رفتارهای خصومتآمیز مثل توهین، سرزنش، انتقاد، و حمله فیزیکی وجود دارد و زوجین در آن نسبت به یکدیگر احساس کینه، نفرت و خشم داشته و هر یک اعتقاد دارند که «همسرش انسان نامطلوب و ناسازگاری است که موجب رنجش و عذاب او میگردد» (فرحبخش،1383).هوش معنوی: از نظر آمرم[13] (2007 ) عبارت است از مجموعه از تواناییها برای کاربست و ابراز منابع ارزشها و ویژگیهای معنوی در جهت افزایش کنش و بهزیستی روزانه.
تابآوری : به تابآوری بهعنوان یکی از عوامل محافظتی در مقابل عوامل خطرساز آینده توجه شده است در روانشناسی، ظرفیت مثبت افراد برای سازگاری با استرس و فجایع را تابآوری نامیدهاند. تابآوری را، انعطافپذیری مؤثر در برابر حوادث زندگی میدانند و بیان میکنند که تابآوری سازگاری مناسب در هنگام روبارویی با زمینههای استرسزا و خطرناک یا تهدیدهای
سایت های دیگر :
e-space: nowrap; overflow: hidden; position: relative; width: 399px; left: 3px;"> |
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-03-01] [ 03:49:00 ق.ظ ]
|