پایان نامه درباره بیماران دیابتی/فعالیت بدنی و دیابت |
پایان نامه درباره بیماران دیابتی/فعالیت بدنی و دیابت
فعالیت بدنی و دیابت
کاهش فعالیت بدنی و عدم شرکت در فعالیت های ورزشی با مکانیسمهای مختلفی بر پدیدایی دیابت و آثار آن می افزاید. به نظر میرسد اصلیترین شیو هی تاثیر فعالیت بدنی بر دیابت، با تاثیر آن بر میزان مصرف انرژی و به تبع آن چاقی در ارتباط باشد که از طرف سازمان جهانی بهداشت به عنوان مهمترین عامل خطر دیابت در نظر گرفته شده است. از دیگر سازوکارهای تاثیر فعالیت بدنی بر دیابت، میتوان به نقش آن در تعدیل استرس به عنوان عامل موثر دیگر بر دیابت اشاره نمود(پورشریفی و همکاران،1386). بعلاوه در دیابت نوع2 انسولین نمیتواند وظیفهی خود در بدن را بهدرستی انجام دهد و در واقع یک حالت مقاومت به انسولین در بدن وجود دارد. بهترین عامل این افزایش مقاومت، چربیهای اضافی بدن هستند. بنابراین با رعایت رژیم غذیی و فعالیت ورزشی منظم که هر دو منجر به کاهش وزن و کمتر شدن چربیهای اضافی بدن میشوند میتوان مقاومت به انسولین را کاهش داد و بدین وسیله قند خون را بهتر کنترل کرد.
ورزش منظم، کنترل قندخون را در مبتلایان به دیابت نوع ۲ بهبود میبخشد و ممکن است منافع مشابهی در دیابت بارداری داشته باشد. نکتهی جالب اینکه ناهنجاریهایی که باعث بروز مقاومت به انسولین (دیابت
نوع ۲ و دیابت بارداری) میشوند، با کاهش وزن، رژیم غذایی و فعالیت بدنی قابل بازگشت هستند. از این رو تغییر شیوهی زندگی با تمرکز بر کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی از راهکارهای اصلی پیشگیری از بروز دیابت در افرادی است که تست تحمل گلوکز (اندازه گیری قندخون بیمار پس از نوشیدن محلول قندی) مختل دارند. تاکنون تمرین های منظم ورزشی در کنترل مطلوب قندخون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ موثر نشان داده نشدهاند، ولی میتوانند به عنوان یک درمان فرعی ایمن و اثربخش برای این افراد تجویز شوند.
شرکت منظم در تمرینهای ورزشی، بهغیر از تاثیر بر کنترل قندخون، آثار سودمند بسیاری از جمله بهبود وضعیت قلبی عروقی، متابولیک و سلامتروانی برای بیمار مبتلا به دیابت به دنبال خواهدداشت. ورزش، در پیشگیری اولیه و ثانویه بیماری های قلبی عروقی و پیشگیری از عوارض خاص بیماری دیابت کمککننده است.
2-2-7-3-تغذیه و دیابت
برای کاهش وزن یا جلوگیری از افزایش وزن و کاهش ورود انرژی به بدن، تغییر در رژیم غذایی ضروری است. پژوهشهایی که طی آنها میزان ورود انرژی به بدن بهطور دقیق کنترل میشود، نشان دادهاند که کاهشوزن، با هر نوع رژیم و پرهیز غذایی، زمانی میتواند اتفاق بیفتد که انرژی دریافتی کمتر از انرژی مصرفی باشد )به عنوان مثال، دانسینگر[1]وهمکاران،2005 به نقل از پورشریفی و همکاران،1386).
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1398-07-25] [ 10:39:00 ب.ظ ]
|