پایان نامه تأثیرهشت هفته تمرینات منتخب ومصرف چای سبز برکاهش چربی زیر پوستی و نیمرخلیپیدیخوندر دانشجویانچاق غیر فعالایلام |
بررسی تأثیر هشت هفته فعالیتهای منتخب بر نیمرخ لیپیدی و کاهش چربی زیر پوستی دانشجویان چاق ایلام، واینکه تأثیر مصرف چای سبز و تمرینات ترکیبی مذکور به تنهایی چگونه است؟
1-3)اهمیت و ضرورت انجام تحقیق :
بیگمان، تغییرات عمیق در سبک زندگی افراد در سراسر دنیا، ناشی از روند شتابان تکنولوژیکی سبب گردیده که نه تنها ماهیت مشاغل و کارها به سمت فعالیتهای الکترونیکی و ماشینی سوق داده شود و از تحرکات فیزیکی افراد کاسته شود، بلکه روند شتابان رشد جمعیت و استفاده از دستکاری های ژنتیکی به منظور رشد انبوه و تولید سریع محصولات دامی وکشاورزی از یک منظر و رهیافت افراد در استفاده از مواد غذایی آماده و دارای حجم کالری و چربی بسیار بالا موجب شده است که به طور مرتب، ما شاهد افزایش تعداد افراد چاق و نیز بیماریها و امراض ناشی از نوع مصرف مواد غذایی، کاهش تحرک باشیم.
کاهش تحرک و مصرف غذاهای پرچرب از تهدید های محتمل دنیای امروز میباشد و با این علم، رهیافت های علمی به سمت بررسی و ارزیابی خواص آندسته از مواد غذایی که میتواند با مصرف شدن ،تا حدودی سبب کاهش تهدیدهای سلامتی ناشی از مصرف چربی ها را موجب گردیده و سبب دیفورمیشن و یا کافت چربی های غیر ضروری بدن گردد، بیش از گذشته مورد توجه بوده است.[16]
یکی از این مواد غذایی اعجاز آور، مصرف چای سبز به صورت نوشیدنی دم کرده بوده و بر اساس تحقیقات لویس [17]2009، سبب شده در یک دوره مشخص 2 ماهه ، تا 37% از حجم چربیهای اطراف ناحیه شکم و ران افراد مورد مطالعه را کاهش دهد. والبته از موارد قابل بررسی فعالیتهای ورزشی از جهت طراحی با توجه به جدید بودن نمیتوان تا مشخص شدن نتیجه اظهار نظر کرد.
توزیع چربی در بدن اهمیت ویژهای دارد، وجود چربی اضافی در ناحیه شکم یا بالا تنه که با عنوان چاقی شکمی شناخته میشود، یک پیش آگهی مستقل برای عوامل خطرساز قلبی-عروقی و پیامدهای آن است. افزایش چربی احشایی به مراتب خطرناکتر از تجمع چربی در سایر نقاط بدن است و خطر مرگ زودرس و بیماریهایی نظیر فشار خون بالا، هیپرلیپیدمی، دیابت، حمله قلبی، و برخی سرطانها را افزایش میدهد.
همچنین تحقیقاتی که به بررسی تأثیر چای سبز بر بدن داشته نشان از تأثیر این ماده غذایی بر سطح کلسترول خون بوده، شین شین ژنگ[18] و همکارانش از دانشکده پزشکی پکینگ در پکن ، مصرف چای سبز را بر میزان کلسترول خون مؤثر دانسته و همچنین معتقدند این ماده سطح کلسترول بد را نیز کاهش میدهد.
این تحقیقات بر دو گروه تحت آزمایش صورت گرفت که تنها اعضای یکی از آنها چای سبز مصرف کرده بودند. طبق نتیجه، مصرف چای سبز از سه هفته تا سه ماه ، سطح کلسترول خون این افراد را تا ۷.۲ میلیگرم در هر یک دهم لیتر کاهش داد.
همچنین سطح کلسترول بد خون این افراد به میزان ۲.۲ میلی گرم در یک دهم لیتر کاهش یافت. به گفته پژوهشگران، کاهش سطح کلسترول خون احتمالا ناشی از تأثیر مادهای شیمیایی به نام “کاتچین” است که جذب کلسترول را در دستگاه گوارشی کاهش میدهد.
طبق این تحقیقات مصرف چای سبز با کاهش سطح کلسترول خون، خطر بروز بیماریهای قلبی را نیز کاهش میدهد.
با توجه به مطالب ذکر شده این تحقیق هم به لحاظ علمی و هم کاربردی ضروری میباشد.
از نظر علمی میتواند مورد مطالعه افراد جامعه به ویژه ورزشکاران و دانش پژوهان و اساتید رشتههای پزشکی و تربیتبدنی بوده و از نظر کاربردی نتایج این تحقیق میتواند مورد استفاده سازمانها و نهادهای مرتبط با سلامت و ورزش قرار گیرد.
1-4)فرضیات تحقیق
هشت هفته تمرینات منتخب ورزشی بر میزان چربی زیر پوستی اثر گذار است.
هشت هفته تمرینات منتخب ورزشی بر میزان نیم رخ لپیدی اثر گذار است.
سایت های دیگر :
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-03-01] [ 08:22:00 ق.ظ ]
|