پایان نامه بررسی تأثیر دورههای آموزشی حین خدمت بر ارتقاء مهارتهای مدیران معاونت سیما در سال 1386 |
2-2-2-2- هدفهای سازمانی
تأمین هدفهای سازمانی ایجاب میکند که قابلیتها و مهارتهایی که برای انجام وظایف محوله و ایفای نقشها لازم است به تناسب نیاز و ضرورت تقویت گردد.
علاوه بر تخصصها و مهارتهای مورد نیاز، ایجاد روحیه تعاون، کار مشترک و دستهجمعی، پذیرفتن آگاهانه قوانین و مقررات و سنتها و اخلاق مقبول اداری و سازمانی، به وجود آوردن شیوههای رهبری اداری و مدیریت، از جمله ویژگیهایی است که در تأمین اهداف سازمانی کمک میکند.
برنامههای آموزشی کارکنان و مدیران در رابطه با هدفهای سازمان حداقل باید در جهت تأمین تدریجی هر دو نیاز فوق مجهز و کارکنان را به تناسب نیاز از این گونه تواناییها هر چه بیشتر برخوردار نماید.
3-2-2-2- هدفهای کارکنان
وحدت و تناسب بین شخصیت افراد و مسئولیتهای واگذاری به آنها و دانش و توانش انجام کار، در وجود انسان ایجاد رضایت میکند. به عبارت دیگر انسان هر چه بهتر بتواند کاری را انجام دهد از خود و نتیجه کار خود راضیتر است. کاردانی نه تنها به استحکام و اتکای به خود میافزاید بلکه به عنوان یک سرمایه ارزنده حرفهای و تخصصی اطمینانبخش زندگی مطلوبتر در آینده است. به عبارت دیگر هر قدر نظام آموزش، بهتر و بیشتر بتواند تواناییهای بالقوه افراد را به فعل درآورد نه تنها، انسان در خود اعتبار و ارزش والاتری میبیند، بلکه جامعه نیز و او ارج بیشتری مینهد و این خود از هر جهت تقویت کننده روح و روان انسان است.
اهمیت و هدفهای آموزشی و بهسازی نیروی انسانی در این بخش سه مبحث زیر به ترتیب ارائه میگردد:
خطمشیها و مسئولیتهای آموزشی؛
کارآموزی یا بهسازی نحوه کار کارکنان؛
آموزش و پرورش مدیران و سرپرستان (میرسپاسی، 1371، ص97).
هر سازمانی به افراد آموزش دیده و با تجربه نیاز دارد تا مأموریت خود را به انجام برساند و به اهداف خود دست یابد، اگر تواناییهای کارکنان موجود پاسخگوی نیاز سازمان باشد، آموزش ضرورت چندانی ندارد، اما اگر افراد سازمان فاقد مهارت، توانایی و انطباقپذیری با شرایط سازمان باشند، ضرورت آموزش پدیدار میگردد.
با گسترش علوم و فنآوری و پیچیدهتر شدن مشاغل، بر اهمیت آموزش افزوده شد. زمانی که مشاغل ساده بود به راحتی فرا گرفته میشد، اما هر چه بر پیچیدگی مشاغل افزوده گردد، انتقال فنون آن با دشواری بیشتری همراه خواهد بود و این فشار امروزه بر سازمانها بیشتر احساس میگردد، به ویژه در پنجاه سال اخیر که حدود نیمی از مشاغل موجود، زاده شدهاند و تغییر شغل و حرفه را برای مردم عادی جلوه داده است. احتمال اینکه فردی حرفهای را بیاموزد و تا چهل سال آینده به یادگیری مهارت دیگری نیاز نداشته باشد، بسیار ضعیف است. تحول شگرف سرعت دگرگونی نه تنها مطلوب است، بلکه نیازمند تخصیص منابع سرمایهای برای انتقال نظریات و آموزش به کارکنان میباشد (سید جوادین، 1383، ص 268).
3-2-2- اهمیت و ضرورت آموزش
امروزه اهمیت آموزش برای هر نوع سازمانی باید مشخص گردد تا به ارزشهای نهفته در آموزش پی ببرد و با برنامهریزیهای صحیح در جهت رسیدن به آنها تلاش نماید.
اهم ارزشهای آموزش به قرار زیر میباشد:
افزایش بهرهوری: افزایش مهارتها موجب افزایش کمیت و کیفیت محصولات میگردد و به طور فزایندهای ماهیت فنی شغلهای جدید آموزشهای سیستماتیک را میطلبد.
بالا رفتن روحیه کارکنان: داشتن مهارتهای مورد نیاز به برآوردن نیازهای انسانی از قبیل امنیت و رضایت فردی کمک میکند. پرسنل فعال و برنامههای روابط انسانی میتوانند هر کدام سهم قابل ملاحظهای داشته باشند، که اینها بدون آموزش میسر نمیشود.
کاهش نظارت و کنترل: کارمند آموزش دیده فردی است که میتواند خودش را نظارت و کنترل کند هم کارمند و هم مدیر دوست دارند که کمتر نظارت شوند و نظارت کنند، اما باید
سایت های دیگر :
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-03-01] [ 07:58:00 ق.ظ ]
|