2- 1- کشاورزی پایدار………………………………………………………………………….. 5
2-2- کشت مخلوط……………………………………………………………………………… 7
2-2 -2 مزایای کشت مخلوط…………………………………………………………………. 8
2-2 -2-1 افزایش عملکرد……………………………………………………………………… 8
2-2 -2-2کاهش خسارت ناشی از آفات و بیماری­ها………………………………………….. 9
2-2-2-3 حفاظت خاک………………………………………………………………………….. 9
2-2 -2-4 کنترل علف های هرز……………………………………………………………….. 10
2-2-2-5 بهبود حاصلخیزی و افزایش نیتروژن خاك………………………………………… 11
2-2-3 معایب کشت مخلوط…………………………………………………………………. 11
2-2-3-1 تفاوت نیازهای غذایی……………………………………………………………… 11
2-2-3-2 تفاوت عملیات زراعی……………………………………………………………….. 12
2-2-3-3 محدودیت استفاده از ماشین آلات کشاورزی…………………………………….. 12
2-2-3- 4 ایجاد رقابت بین گونه­ای…………………………………………………………….. 12
2-2-4 ارزیابی کشت مخلوط………………………………………………………………….. 13
2-2-4-1 نسبت برابری زمین…………………………………………………………………. 14
2-2-5 اهمیت کشت مخلوط لگوم و گراس…………………………………………………… 14
2-3-1 کاربرد کودهای شیمیایی و بیولوژیک در کشاورزی…………………………………… 15
2-3-2 کودهای بیولوژیک……………………………………………………………………….. 17
2-3-3 باکتری های حل کننده فسفات…………………………………………………………. 19
2-3-4 کود فسفر زیستی……………………………………………………………………….. 20
2-3-5 اهمیت و نقش کود زیستی فسفر………………………………………………………. 21
2-3-6 مکانیسم عمل باکتری­های محرک رشد گیاه……………………………………………… 22
2-3-6-1 تثبیت بیولوژیکی نیتروژن………………………………………………………………. 23
2-3-6-2 افزایش فراهمی عناصر غذایی…………………………………………………………. 23
2-3-6-3 حلالیت فسفر……………………………………………………………………………… 24
2-3-6-4 اثرات باکتری­های محرک بر رشد و مورفولوژی ریشه………………………………….. 25
2-3-6-5 تولید هورمون های گیاهی……………………………………………………………… 25
2-3-6-6 تحریک همزیستی بین گیاه و قارچ……………………………………………………….. 26
2-4 ذرت………………………………………………………………………………………………. 26
2-4-1 گستردگی گیاه ذرت………………………………………………………………………… 27
2-4-2 دلایل اهمیت ذرت در بین گیاهان زراعی………………………………………………… .28
اکولوژی ذرت……………………………………………………………………………………………. 28
2-5 خلر…………………………………………………………………………………………………. 29
2-5-1 اکولوژی خلر……………………………………………………………………………………… 30
2-5-2 ارزش غذایی و ترکیب شیمیایی گیاه خلر………………………………………………… 31
2-6 تأثیر کشت مخلوط بر عملکرد……………………………………………………………………. 32
2-7 تأثیر کشت مخلوط بر کیفیت علوفه………………………………………………………. 38
2-8 ارزیابی کشت مخلوط……………………………………………………………………………. 42
2-9 تأثیر کود فسفر زیستی بر عملکرد و کیفیت علوفه……………………………………………. 43
فصل سوم: مواد و روش ها
3- 1 مشخصات محل انجام آزمایش………………………………………………………………. 52
3-1-1 موقعیت جغرافیایی…………………………………………………………………………….. 52
3-1-2 اقلیم…………………………………………………………………………………………….. 52
3-2-2 مشخصات خاک محل آزمایش…………………………………………………………… 53
3-3 طرح و تیمارهای آزمایشی……………………………………………………………………. 53
3-4 ارقام مورد استفاده …………………………………………………………………………….. 54
3-5 مراحل انجام آزمایش…………………………………………………………………………….. 55
3-5-1 تهیه زمین……………………………………………………………………………………… 55
3-5-2 کاشت…………………………………………………………………………………………… 55
3- 5-3 تنک و وجین کردن……………………………………………………………………….. 56
3-5-4 عملکرد و اجزای عملکرد دانه…………………………………………………………….. 56
3-5-5 ارزیابی کیفیت علوفه…………………………………………………………………………. 56
3-5-6 ارزیابی کشت   برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید مخلوط……………………………………………………………………….. 57
3-6 تجزیه آماری……………………………………………………………………………………… 58
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1 ذرت……………………………………………………………………………………………….. 60
4-1-1 وزن هزار دانه…………………………………………………………………………………. 60
4-1-2 تعداد ردیف در بلال ذرت…………………………………………………………………… 62
4-1-3 تعداد دانه در ردیف ذرت………………………………………………………………….. 62
4-1-4 عملکرد دانه ذرت………………………………………………………………………….. 64
4-1-5 عملکرد بیولوژیک ذرت………………………………………………………………………. 68
4-1-6 شاخص برداشت……………………………………………………………………………. 60
4-2 خلر………………………………………………………………………………………………… 73
4-2-1 تعداد غلاف در بوته خلر……………………………………………………………………….. 73
4-2-2 تعداد دانه در غلاف خلر…………………………………………………………………………. 75
4-2-3 وزن هزار دانه خلر……………………………………………………………………………… 77
4-2-4 عملکرد دانه خلر………………………………………………………………………………. .78
4-2-5 عملکرد بیولوژیک خلر………………………………………………………………………….. 81
4-2-6 شاخص برداشت خلر……………………………………………………………………….. 83
4-3 ارزیابی کشت مخلوط………………………………………………………………………….. 84
4-4 ویژگی های کیفی علوفه……………………………………………………………………….. 85
4-4-1 درصد ماده خشک قابل هضم (DMD)………………………………………………………. 85
4-4-2 الیاف نامحلول در شوینده های خنثی (NDF)…………………………………………… 89
4-4-3 الیاف نامحلول در شوینده های اسیدی (ADF)…………………………………………. 93
4-4-4 کربوهیدراتهای محلول در آب (WSC)……………………………………………………. 94
4-4-5 پروتئین خام (CP)…………………………………………………………………………… 97
4-4-6 در صد خاکستر (Ash)…………………………………………………………………….. 101
4-5- نتیجه گیری…………………………………………………………………………………….. 102
پیشنهادات……………………………………………………………………………………………. 104
فصل پنجم : منابع
5-1 منابع……………………………………………………………………………………………… 106
چکیده:
به منظور بررسی اثرات کودهای فسفری زیستی و شیمیایی بر عملکرد و کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت و خلر، در سال زراعی 89-1388 به طور همزمان دو آزمایش در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان و مزرعه مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) دشتکار در بردسیر کرمان به اجرا درآمد. آزمایش در هر دو محل، به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوك­های كامل تصادفی با چهار تكرار اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل چهار سطح کود فسفری (فسفر زیستی، فسفر شیمیایی، 50 درصد فسفر زیستی +50 درصد فسفر شیمیایی و شاهد) و پنج الگوی کشت به روش جایگزینی (ذرت خالص و نسبت­های 75:25، 50:50 و 25:75 از ذرت و خلر و خلر خالص) بودند. تجزیه مرکب داده­ها نشان داد که اثر مکان بر عملکرد و اجزای عملکرد به جز وزن هزار دانه ذرت و خلر معنی­دار شد، به طوری­که وزن هزار دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک و شاخص برداشت ذرت در کرمان به ترتیب 10، 19، 17 و 21 درصد بیشتر از بردسیر بود. در مقابل، تعداد دانه در غلاف، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک خلر در بردسیر به ترتیب 42، 5 و 7 درصد بیشتر از کرمان

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...