پایان نامه ارشد: بهبود عمر گلجایی گلهای شاخه بریده رز، آفتابگردان و لیسیانتوس با استفاده از سدیم نیتروپروساید |
1-6- اهمیت اقتصادی گل لیسیانتوس………………………………………………………………………. 5
1-7- بیان مسئله………………………………………………………………………………………………….. 6
1-8- هدف آزمایش…………………………………………………………………………………………………..6
فصل دوم : بررسی منابع
2-1- پیری………………………………………………………………………………………………………… 8
2-2- اتیلن و نقش آن در پیری گل های بریده……………………………………………………………. 8
2-2-1- عوامل مؤثر در تولید اتیلن ………………………………………………………………………… 9
2-2-2- بیوسنتز اتیلن………………………………………………………………………………………….. 9
2-3- تیمار با مواد ضد اتیلن………………………………………………………………………………….. .10
2-3-1- سدیم نیتروپروساید………………………………………………………………………………….. .10
2-4-انسداد آوندی………………………………………………………………………………………………. 11
فصل سوم : مواد و روشها
3-1- مواد گیاهی………………………………………………………………………………………………… 13
3-2- نحوه آماده سازی گل ها و انجام تیمار سدیم نیتروپروساید…………………………………….. 13
3-3- پیاده کردن طرح آزمایشی و معرفی تیمارها ………………………………………………………. 13
3-4- صفات کمی و کیفی مورد اندازه گیری………………………………………………………………. 15
3-4-1- عمر گلجایی…………………………………………………………………………………………… 15
3-4-2- جذب محلول ………………………………………………………………………………………… 15
3-4-3- درصد ماده خشک…………………………………………………………………………………… 15
3-4-4- شمارش باکتری………………………………………………………………………………………. 15
3-4-4-1- تهیه محیط کشت…………………………………………………………………………………. 16
3-4-4-2- شمارش باکتری در محلول پالس……………………………………………………………… 16
3-4-4-3- شمارش باکتری در ساقه……………………………………………………………………….. 16
3-4-5- روند باز شدن گل و گلچه و کاهش قطر گل………………………………………………….. 17
3-4-6- کاهش درجه بریکس (درصد ساکارز موجود در ساقهی گل)……………………………….. 18
3-4-7- محتوای کلروفیل……………………………………………………………………………………………19
3-4-8- اندازه گیری اتیلن…………………………………………………………………………………………..19
3-4-9- محتوای پروتئین گلبرگ…………………………………………………………………………………..20
3-5- تجزیه و تحلیل داده ها………………………………………………………………………………………..20
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1- عمر گلجایی………………………………………………………………………………………………. .22
4-2- درجه بریکس……………………………………………………………………………………………… .25
4-3- باکتری ساقه……………………………………………………………………………………………….. 27
4-4- باکتری محلول…………………………………………………………………………………………….. 29
4-5- باز شدن گل و گلچه…………………………………………………………………………………….. 31
4-6- درصد ماده خشک……………………………………………………………………………………….. 33
4-7- جذب محلول……………………………………………………………………………………………… 35
4-8- اتیلن………………………………………………………………………………………………………… 37
4-9- کلروفیل b………………………………………………………………………………………………………..39
4-10- کلروفیل a………………………………………………………………………………………………………………..41
4-11- پروتئین گلبرگ…………………………………………………………………………………………………43
4-12- بحث………………………………………………………………………………………………………………46
نتیجه گیری کلی…………………………………………………………………………………………………… ..48
پیشنهادها……………………………………………………………………………………………………………. ..48
منابع………………………………………………………………………………………………………………….. ..49
فهرست جداول
جدول 4-1- تجزیهی واریانس اثر سدیم نیتروپروساید بر برخی خصوصیات………………………. 22
جدول 4-2- مقایسهی میانگین اثر سدیم نیتروپروساید بر برخی خصوصیات……………………….. 23
فهرست اشکال
شکل 2-1- تصویر سدیم نیتروپروساید…………………………………………………………………………….10
شکل 3-1- روش پیاده کردن طرح آزمایشی………………………………………………………………………14
شکل 3-2- تهیه محیط کشت باکتری……………………………………………………………………………….17
شکل 3-3- انداره گیری قطر گل رز…………………………………………………………………………………18
شکل 3-4- اندازه گیری قطر گل آفتابگردان………………………………………………………………………18
شکل 3-5- تهیه نمونه از برگ ها……………………………………………………………………………………19
شکل 3-6- روش استفاده از اسپکتروفتومتر………………………………………………………………………19
شکل3-7- نمونه های تهیه شده برای اندازه گیری اتیلن………………………………………………………19
شکل 3-8- نمونه گیری از هوای داخل ظرف……………………………………………………………………19
شکل 3-9- بالون حاوی گلبرگ و اسید سالیسیلیک و اسید سولفوریک روی هیتر……………………..20
شکل 4-1- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر عمر گلجایی گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان……….24
شکل 4-2- اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید بر عمر گلجایی گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان……….25
شکل 4-3- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر درجه بریکس گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان………26
شکل 4-4- اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید بر درجه بریکس گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان……..27
شکل 4-5- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر باکتری ساقه گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان………..28
شکل 4-6- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر باکتری ساقه گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان………29
شکل 4-7- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر باکتری محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان………30
شکل 4-8- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر باکتری محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان……31
شکل4-9- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر باز شدن گل و گلچه گلهای رز…………………………………..32
شکل4-10-اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید برباز شدن گل و گلچه گلهای رز…………………………………33
شکل 4-11- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر درصد ماده خشک گلهای رز……………………………………34
شکل 4-12- اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید بر درصد ماده خشک گلهای رز…………………………………..35
شکل 4-13- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر جذب محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان………36
شکل 4-14- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر جذب محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان…….37
شکل 4-15- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر تولید اتیلن گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان…………..38
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1398-07-06] [ 12:05:00 ب.ظ ]
|