پایان نامه ارشد:بررسی میزان بار میکروبی گوشتهای بستهبندی شده قرمز و سفید در سطح تهران و تعیین کمی باقیمانده آنتیبیوتیکها در گوشت سفید، قرمز، شیر، تخم مرغ با بررسی کروماتوگرافی مایع Hplc) ( و ایمونواسی (Elisa) |
فهرست مطالب
فهرست مطالب… و
فصل 1 مقدمه. 2
1-1 طبقهبندی و انواع آنتیبیوتیکهای مصرفی در دام و طیور. 3
1-2 مکانیسم عمل آنتیبیوتیکها 4
1-2-1 مکانیسم عمل تتراسایکلینها 4
1-2-2 مکانیسم عمل کلرامفنیکل.. 5
1-2-3 مکانیسم عمل پنیسیلین.. 5
1-3 منابع شیمیایی.. 6
1-3-1 تتراسایکلینها 6
1-3-2 پنیسیلین.. 7
1-3-3 کلرامفنیکل.. 8
1-4 مکانیسم باقیماندن آنتیبیوتیکها در گوشت، شیر و تخم مرغ. 8
1-4-1 خواص فارماکوکینتیک تتراسایکلینها 8
1-4-2 خواص فارماکوکینتیک کلرامفنیکل : 10
1-4-3 خواص فارماکوکینتیک پنیسیلین : 10
1-5 اهمیت شناسایی آنتیبیوتیکها در مواد غذایی.. 10
1-5-1 عوارض جانبی تتراسایکلینها 11
1-5-2 عوارض جانبی کلرامفنیکل.. 13
1-5-3 عوارض جانبی پنیسیلین.. 15
فصل 2 مروری بر تحقیقات انجام شده 17
فصل 3 مواد و روشهای استفاده شده 21
3-1 مواد. 21
3-1-1 مواد و محلولها مصرفی.. 21
3-1-2 کیتهای مصرفی.. 22
3-1-3 تجهیزات مورد استفاده 25
3-2 روش اریمونواسی.. 26
3-2-1 بررسی باقیمانده تتراسایکلینها با روش ایمونواسی.. 26
3-2-2 بررسی باقیمانده کلرامفنیکل با روش ایمونواسی.. 29
3-2-3 بررسی باقیمانده پنیسیلین.. 31
3-3 روش کوروماتوگرافی مایع.. 32
3-3-1 فاز متحرك… 33
3-3-2 پمپ… 34
3-3-3 انژكتور (محل تزریق). 35
3-3-4 ستون. 36
3-3-5 بررسی باقیمانده آنتیبیوتیکها با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. 40
3-4 جداسازی باکتریهای سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس… 42
3-4-1 آمادهسازی نمونه گوشت قرمز و سفید. 42
3-4-2 شمارش استافیلوکوکهای کواگولاز مثبت در نمونه گوشت سفید وقرمز. 42
3-4-3 جداسازی سالمونلا در نمونه گوشت سفید و قرمز. 43
فصل 4 نتایج به دست آمده و بحث… 52
4-1 نتایج.. 52
4-1-1 نتایج به دست آمده با روش کروماتوگرافی مایع.. 52
4-1-2 نتایج آزمونهای میکروبی گوشت قرمز و سفید. 67
4-1-3 نتایج به دست آمده با روش ایمونواسی.. 71
4-1-4 نتایج به دست آمده توسط کیت جستجوگر پنیسیلین: 93
4-2 بحث… 93
فصل 5 نتیجهگیری.. 97
5-1 پیشنهادات… 99
منابع و مراجع.. 101
فهرست جدولها
جدول 3‑1: حلالهای متداول برای فاز متحرك در HPLC.. 36
جدول 3‑2: فازهای ساكن HPLC و كاربردهای رایج آنها 39
جدول 3‑3: ستونهای فاز برگشتی رایج و میزان قطبیت نسبی آنها 40
جدول 3‑4: طول و قطر داخلی ستون. 41
جدول 3‑5: تفسیر محیط TSI بر اساس عمق محیط.. 46
جدول 3‑6: تقسیر محیط TSI بر اساس سطح مایل محیط.. 46
جدول 3‑7: مشخصات سالمونلاها از نظر واکنشهای بیوشیمیایی.. 48
جدول 4‑1: نتایج باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه شیر (ppb) 58
جدول 4‑2: نتایج باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه شیر (ppb) 59
جدول 4‑3: نتایج باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه شیر (ppb) 60
جدول 4‑4: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ppb) 61
جدول 4‑5: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ppb) 62
جدول 4‑6: باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ppb) 63
جدول 4‑7: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ppb) 64
جدول 4‑8: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ppb) 65
جدول 4‑9: باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ppb) 66
جدول 4‑10: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ppb) 67
جدول 4‑11: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ppb) 68
جدول 4‑12: باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ppb) 69
جدول 4‑13: نتیجه جداسازی باکتری سالمونلا از 10 نمونه گوشت بستهبندی قرمز. 70
جدول 4‑14: جداسازی باکتری اشرشیاکلی از 10 نمونه گوشت بستهبندی قرمز. 71
جدول 4‑15: نتیجه جداسازی باکتری سالمونلا از 10 نمونه گوشت بستهبندی سفید. 71
جدول 4‑16: جداسازی باکتری اشرشیاکلی از 10 نمونه گوشت بستهبندی سفید. 72
جدول 4‑17: باکتری استافیلوکوک اورئوس کواگولاز مثبت از 10 نمونه گوشت بستهبندی سفید. 72
فهرست شکلها
شکل 1‑1: فرمول ساختاری تتراسایکلین.. 8
شکل 1‑2: فرمول ساختاری اکسیتتراسایکلین.. 8
شکل 1‑3: فرمول ساختاری پنیسیلین.. 9
شکل 1‑4: فرمول ساختاری کلرامفنیکل. 9
شکل 4‑1: کروماتوگرام تزریق مسققیم محلولهای مادر پنیسیلین.. 54
شکل 4‑2: کروماتوگرام تزریق مسققیم محلولهای مادر کلرامفنیکل. 54
شکل 4‑3: کروماتوگرام تزریق مسققیم محلولهای مادر تتراسایکلین.. 55
شکل 4‑4: کروماتوگرام پنیسیلین در نمونههای گوشت سفید. 55
شکل 4‑5: کروماتوگرام تتراسایکلین در نمونههای گوشت سفید. 56
شکل 4‑6: کروماتوگرام کلرامفنیکل در نمونههای گوشت سفید. 56
شکل 4‑7: کروماتو گرام پنیسیلین در نمونههای گوشت قرمز. 57
شکل 4‑8: کروماتوگرام تتراسایکلینها در نمونههای گوشت قرمز. 57
شکل 4‑9: کروماتوگرام کلرامفنیکل در نمونههای گوشت قرمز. 58
شکل 4‑10: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه شیر (ng/ml) 73
شکل 4‑11: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ng/ml) 76
شکل 4‑12: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ng/ml) 79
شکل 4‑13: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ng/ml) 82
شکل 4‑14: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه شیر (ng/ml) 85
شکل 4‑15: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ng/ml) 87
شکل 4‑16: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ng/ml) 90
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1398-07-10] [ 08:45:00 ب.ظ ]
|