فایل پایان نامه :تغییرات در پروژه های ساخت |
فایل پایان نامه :تغییرات در پروژه های ساخت
در سالهای اخیر گرایش رو به رشدی در صنعت ساختمانسازی به وجود آمده است که این امر به خودی خود تاثیر به سزایی در استفاده از دادههای جزئیتر در طراحی ساختمانها گذاشته است. بکارگیری این داده های جزئی برای طراحی جزئیات ساختمانها، پیش از فرآیند طراحی کلی مورد نیاز است. مدلسازی اطلاعات ساختمان یا به اختصار سیستم BIM به عنوان یک فرآیند مهم طراحی ساختمان و به منظور تامین این نیاز پدید آمده است.
طی چندین دهه گذشته، مهندسان عمران و مکانیک، معماران و پیمانکاران و … برای طراحی ساختمانها از منابع کتابخانهای موجود و بیشتر براساس نقشههای دوبعدی استفاده نمودهاند. به گونهای که این نقشهها و طرحها عمدتاً توسط تولیدکنندگان محصولات ساختمانی و بیشتر برای دادههای ژئومتریکی تامین میشدند و بدین طریق محصول را توصیف مینمودند.
تغییر الگو در صنعت ساختمان، با دور شدن روند طراحیها از نظر زمانی و مکانی نسبت به زمان و مکان واقعی پروژههای ساخت و ساز، بحرانیتر نیز شده است. این موضوع مهم نشاندهنده مشکلات منحصر بفرد و پیچیدهتر در رابطه با ارتباطات و مدیریت ناشی از دوری از سایت اصلی ساخت و ساز در
کارهای اجرایی و ساختمانسازی است. از اینرو پیشبینی روند سازمان یافتهی سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان که در سالهای اخیر پا به عرصه صنعت ساخت و ساز گذاشته است، علیرغم نوپا بودن میتواند بسیاری از معضلات و مشکلات پیش روی سیستمهای طراحی ساختمانها را در سطوح کلان مدیریتی از میان بردارد.
از سویی دیگر توجه بدین مسئله که مدلسازی اطلاعات ساختمان می تواند نقش بسیار مهمی در مدیریت هزینه و زمان پروژه های عمرانی و کاهش دوباره کاری ها داشته باشد، متخصصان این صنعت را هرچه بیشتر در استفاده از این فناوری مشتاق می سازد.
شاخص های اصلی ارزیابی موفقیت در مدیریت پروژه شامل سه شاخص زمان، هزینه و کیفیت می باشد. در این ارتباط موضوع تغییرات و دوباره کاری ها (که در مواقعی اجتناب ناپذیر است) یکی از مواردی است که می تواند موفقیت پروژه را تحت تاثیر قرار دهد. تجارب طراحان،کارفرمایان و پیمانکاران حاکی از آن است که تغییرات در فاز اجرایی پروژه می تواند سبب ایجاد مشکلاتی شود و موفقیت پروژه را با چالش روبه رو سازد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1398-07-25] [ 07:17:00 ب.ظ ]
|