7-1- باکتری های ریزوسفری محرک رش گیاه (PGPR)
32
1-7-1- جنس های شناخته شده ای از PGPR
34
2-7-1- سودوموناس به عنوان PGPR
34
1-2-7-1- مکانیسم های مختلف سودوموناس
35
فصل دوم (بررسی منابع)
 
1-2- تاثیر کود های زیستی فسفره بر گیاهان زراعی
37
2-2- تاثیر مایکوریزا بر عملکرد گیاهان زراعی
38
3-2- تاثیر باکتری های حل کننده فسفات بر گیاهان زراعی
41
4-2- تاثیر سودوموناس بر عملکرد گیاهان زراعی
43
5-2- اثرات متقابل مایکوریزا و سودوموناس با سایر میکروارگانیسم های حل کننده فسفات و تاثیر آن بر عملکرد گیاهان زراعی
45
فصل سوم (مواد و روش ها)
 
1-3- مشخصات محل آزمایش
48
2-3- طرح آماری
51
3-3- مشخصات تیمار آزمایشی
51
4-3- عملیات تهیه زمین
54
5-3- عملیات کاشت
54
6-3- عملیات داشت
55
7-3- نمونه برداری ها
57
1-7-3- شاخص های رشد
57
1-1-7-3- شاخص سطح برگ (LAI)
58
2-1-7-3- سرعت رشد گیاه (CGR)
58
3-1-7-3- دوام شاخص سطح برگ (LAID)
59
4-1-7-3- سرعت آسیمیلاسیون خالص (NAR)
59
8-3- برداشت
59
1-8-3- اندازه گیری در زمان برداشت
60
9-3- تجزیه و تحلیل آماری طرح
61
1-9-3- تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات
61
2-9-3- ضرایب همبستگی ساده
61
 
 
 

 

فصل چهارم (نتایج و بحث)
 
1-4- ارتفاع بوته
63
2-4- قطر ساقه
66
3-4- طول خوشه
71
4-4- اجزای عملکرد
73
1-4-4- تعداد سنبلچه در خوشه
73
2-4-4- تعداد دانه در خوشه
77
3-4-4- تراکم خوشه
81
5-4- عملکرد دانه (عملکرد اقتصادی)
83
6-4- عملکرد بیولوژیک
86
1-4-6- وزن کاه و کلش
86
7-4- وزن هزار دانه
90
8-4- شاخص برداشت
92
9-4- همبستگی صفات مورد مطالعه با عملکرد دانه
94
10-4- بررسی منحنی های رشد در گندم
96
1-10-4- ماده خشک کل (TDM)
96
2-10-4- شاخص سطح برگ (LAI)
101
3-10-4- سرعت رشد نسبی (RGR)
105
4-10-4- سرعت رشد محصول (CGR)
109
5-10-4- سرعت آسیمیلاسیون (NAR)
113
11-4- نتیجه گیری
118
12-4- توصیه و پیشنهاد ها
118
فهرست منابع
120
 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست جداول و اشکال

جدول 1-1 تركیبات مختلف فسفات كلسیم و قابلیت انحلال آن ها در خاك
14
جدول 1-3 – آمار مربوط به داده های هواشناسی خرم آباد طی سالهای 84-1366
49
جدول2 – 3- وضعیت تناوب زراعی اعمال شده در مزرعه در سالهای قبل.
49
جدول3-3- نتایج تجزیه شیمیایی و فیزیكی خاك مزرعه تحقیقاتی دانشكده كشاورزی – دانشگاه لرستان
50
جدول4 – 3-مقدار و زمان كودهای مورد استفاده در طرح.
56
جدول5 – 3- انواع علف های هرز مزرعه و نوع سموم، مقدار و زمان مورد استفاده برای مبارزه.
56
جدول 1-4- نتایج تجزیه واریانس برخی صفات مورد مطالعه در گندم.
70
جدول 2-4- همبستگی صفات مورد مطالعه با عملکرد دانه.
95
شکل 3-1- نقشه کشت
53
شكل1-4- مقایسه ارتفاع بوته در ارقام گندم.
64
شكل 2-4- تاثیر سطوح كودی بر ارتفاع بوته در گندم.
64
شكل 3-4- اثرات متقابل رقم و سطوح كودی بر ارتفاع بوته گندم.
65
شكل 4-4-مقایسه قطر ساقه در ارقام گندم.
67
شكل 5-4- تاثیر سطوح كودی بر قطر ساقه گندم.
68
شكل 6-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی بر قطر ساقه.
68
شكل 7-4- اختلاف ارقام از نظر طول خوشه.
72
شكل 8-4- طول خوشه در سطوح مختلف كودی.
72
شكل 9-4- اثرات متقابل بین ارقام و سطوح كودی از نظر طول خوشه
73
شكل 10-4- مقایسه تعداد سنبلچه در خوشه ارقام گندم.
74
شكل 11-4- تاثیر سطوح مختلف كودی بر تعداد سنبلچه در خوشه.
75
شكل 12-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی بر تعداد سنبلچه در خوشه.
76
شكل 13-4- تعداد دانه در خوشه ارقام مورد بررسی پیشتاز و چمران.
78
شكل 14-4- اختلاف سطوح مختلف كودی از نظر تعداد دانه در خوشه.
78
شكل 15-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی از نظر تعداد دانه در خوشه.
80
شكل 16-4- تراكم خوشه در ارقام مورد بررسی.
82
شكل 17-4- مقایسه سطوح كودی از نظز تراكم خوشه.
82
شكل 18-4- مقایسه بین ارقام از نظر عملكرد دانه.
84
شكل 19-4- عملكرد دانه در سطوح مختلف كودی.
85
شكل 20-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی در گندم.
85
 

 

شكل 21-4- وزن كاه و كلش در ارقام مورد بررسی.
86
شكل 22-4- وزن كاه و كلش در سطوح مختلف كودی.
87
شكل 23-4- مقایسه ارقام از نظر عملكرد بیولوژیك.
برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید />88
شكل 24-4- مقایسه سطوح كودی از نظر عملكرد بیولوژیك.
89
شكل 25-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی از نظر عملكرد بیولوژیك.
89
شكل 26-4- مقایسه ارقام از نظر وزن هزار دانه.
91
شكل 27-4- مقایه بین سطوح كودی از نظر وزن هزار دانه.
91
شكل 28-4- اثرات متقابل بین ارقام و سطوح كودی از نظر وزن هزار دانه.
92
شكل 29-4- شاخص برداشت در ارقام مورد بررسی.
93
شكل 30-4- شاخص برداشت در سطوح مختلف كود.
94
شكل 31-4- ماده خشك تجمعی در رقم چمران.
98
شكل 32-4- ماده خشك تجمعی در رقم پیشتاز.
98
شكل 33-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار شاهد.
98
شكل 34-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربردكود شیمیایی.
99
شكل 35-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25% كود شیمیایی.
99
شكل 36-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد سودوموناس + 25% كود شیمیایی.
99
شكل 37-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد مایكوریزا.
100
شكل 38-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد سودوموناس.
100
شكل 39-4- شاخص سطح برگ در ارقام چمران و پیشتاز گندم.
102
شكل 40-4- شاخص سطح برگ در تیمار شاهد در گندم.
102
شكل 41-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد كود شیمیایی در گندم.
102
شكل 42-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25 درصدكود شیمیایی در گندم.
103
شكل 43-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد سودوموناس + 25 درصدكود شیمیایی در گندم
103
شكل 44-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد مایكوریزا در گندم.
103
شكل 45-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد سودوموناس در گندم.
104
شكل 46-4- سرعت رشد نسبی در رقم چمران گندم.
107
شكل 47-4- سرعت رشد نسبی در رقم پیشتاز گندم.
107
شكل 48-4- سرعت رشد نسبی د ر تیمار شاهد.
107
شكل 49-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربرد كود شیمیایی.
108
شكل 50-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25 درصدكود شیمیایی.
108
شكل 51-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربردسودوموناس + 25 درصدكود شیمیایی. 

.
108
شكل 52-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربرد مایكوریزا.
109
شكل 53-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربردسودوموناس.
109
شكل 54-4- سرعت رشد محصول در رقم چمران در گندم.
110
شكل 55-4- سرعت رشد محصول در رقم پیشتاز در گندم.
111
شكل 56-4- سرعت رشد محصول در تیمار شاهد.
111
شكل 57-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد كود شیمیایی.
111
شكل 58-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25 درصدكود شیمیایی.
112
شكل 59-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد سودوموناس + 25 درصدكود شیمیایی.
112
شكل 60-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد مایكوریزا.
112
شكل 61-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد سودوموناس.
113
شكل62-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در رقم چمران در گندم.
114
شكل 63-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در رقم پیشتاز در گندم.
115
شكل 64-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار شاهد.
115
شكل 65-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار کود شیمیایی.
115
شكل 66-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار مایکوریزا + 25% کود شیمیایی.
116
شكل 67-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار سودوموناس + 25% کود شیمیایی.
116
. شكل 68-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار مایکوریزا
116
شكل 69-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار سودوموناس
117
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

افزایش تقاضا برای مواد غذایی که در نتیجه رشد بی رویه جمعیت در دهه های اخیر بوجود آمده محققین و مولدین بخش کشاورزی را با چالش بزرگی روبرو نموده است. تولید محصولات کشاورزی بر اساس برنامه ایران 14700 باید به حدود 2 برابر افزایش یابد تا جوابگوی نیاز جامعه باشد. محدودیت اراضی مستعد قابل کشت سبب شده تا اکثر راهکارها به افزایش عملکرد در واحد سطح معطوف گردد و در عمل توسعه اراضی کشاورزی به عنوان یک راهکار پایدار مورد توجه نباشد. طی سالهای اخیر استفاده از ارقام پرمحصول توانسته است تا حدود زیادی پاسخگوی نیاز بشر به محصولات کشاورزی و غذا باشد. کاربرد این ارقام ضمن افزایش تولید در واحد سطح نیاز به نهاده های کشاورزی از جمله کودهای شیمیایی را افزایش داده است. تولید و کاربرد کودهای شیمیایی علاوه بر صرف انرژی زیاد، هزینه بر می باشد و مصرف بی رویه آن ها علاوه بر

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...