دانلود پایان نامه ارشد: بررسی ارزش غذایی برگ، ریشه و بوته کامل چغندر علوفهای وسیلاژ آن |
مقدمه وکلیات
1-مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….2
1-1- اهمیت سیلو کردن علوفه. 4
1-2- اهداف تحقیق.. 5
فصل دوم :مروری بر مطالعات انجام شده
2-1- تحقیقات انجام شده برروی چغندر علوفه ای.. 7
2-2- مقایسه چغندر علوفه ای نسبت به چغندر قند.. 9
2-3- خصوصیات زراعی چغندر علوفه ای.. 10
2-4- عوامل ضد تغذیه ای چغندرعلوفه ای.. 10
2-5- اساس تهیه سیلاژ از علوفه. 12
2-6- تأثیر فرآیندسیلو بر شاخصهای کیفی علوفه. 13
2-6-1- تغییرات عصاره عاری از نیتروژن (NFE). 13
2-6-2- تغییرات فیبر یا سلولز. 14
2-6-3- تغییرات پروتئین خام. 14
2-6-4- تغییرات مواد معدنی.. 15
2-6-5- تغییرات ویتامینها 15
2-7- تعیین میزان تجزیه پذیری و قابلیت هضم نمونههای خوراکی.. 16
2-7-1- روش کیسههای نایلونی.. 16
2-7-2- آماده کردن نمونه. 188
2-7-3 تعداد اندازهگیری.. 188
2-7-4- انکوباسیون و بیرون آوردن کیسهها از شکمبه. 199
2-7-5- شستن کیسهها 199
2-8- روش تولید گاز (Gas production) 20
2-9- تعیین میزان خوش خوراکی…………………………………………………………………………………………………22
فصل سوم: مواد و روش ها
3-مواد و روش ها………………………………………………………………………………………………………………………25
3-1- موقعیت و مشخصات آب و هوایی گیاه مورد مطالعه و محل اجرای آزمایش…. 255
3-2- دامهای مورد مطالعه. 255
3-3- روش نمونهبرداری و آماده سازی نمونههای چغندر علوفه ای.. 255
3-4- روشهای ارزشیابی مواد خوراکی.. 27
3-4-1- تعیین ترکیبات شیمیایی.. 27
3-4-1-1- اندازه گیری pH سیلو. 277
3-4-1-2- تعیین درصد ماده خشک…. 278
3-4-1-3- تعیین درصد خاکسترخام و ماده آلی.. 299
3-4-1-4- اجزای دیواره سلولی.. 299
3-4-1-4-1- دیواره سلولی(NDF). 299
3-4-1-4-2- دیواره سلولی بدون همی سلولز(ADF). 31
3-4-1-6- تعیین چربی خام. 322
3-4-1-7-1- اندازهگیری ازت به روش تیتراسیون بعداز تقطیر. 333
3-4-1-7-2- آماده.سازی نمونه. 333
3-4-1-7-3- هضم نمونه. 344
3-4-1-7-4- تقطیر و تیتراسیون.. 344
3-4-1-7-5- اندازه گیری پروتئین خام. 355
3-4-2- تفسیر نتایج حاصل از کیسههای نایلونی.. 355
3-4-3- آزمون تولید گاز. 366
3-4-3-1- آمادهسازی نمونه و سرنگها 366
3-4-3-2- محلولهای لازم برای آزمون تولید گاز. 377
3-4-3-3- محلول عناصراصلی (ماکرومینرال). 377
3-4-3-4- محلول عناصر کم مصرف (میکرومینرال). 377
3-4-3-5- محلول بافر. 377
3-4-3-6- محلول رزازورین.. 388
3-4-2-3- محلول احیا کننده. 388
3-4-2-4- مواد لازم برای تهیه و آمادهسازی محیط کشت… 388
3-4-2-4-1- آمادهسازی محیط کشت… 399
3-4-2-4-2- تهیه مخلوط شیرابه شکمبه – محیط کشت… 399
3-4-2-4-3- برآورد قابلیت هضم ماده آلی(OMD). 40
3-4-2-4-4- برآورد ماده آلی قابل هضم در ماده خشک…. 40
3-4-2-4-5- برآورد انرژی قابل متابولیسم.. 41
3-5- محاسبات و تجزیه تحلیل آماری.. 42
نتایج وبحث
4-1- نتایج تغییرات ترکیبات شیمیایی تیمارهای آزمایشی.. 444
4-1-1- ماده خشک (DM). 455
4-1-2- ماده آلی(OM). 455
4-1-3- خاکستر (ASH). 466
4-1-4- پروتئین خام(CP). 466
http://fumi.ir/%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d9%be%d8%a7%db%8c%d8%a7%d9%86-%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%a7%d8%b1%d8%b4%d8%af-%d8%a7%d8%b1%d8%b2%d9%8a%d8%a7%d8%a8%d9%8a-%d8%b1%d9%8a%d8%b3%da%a9-%d9%88/
4-1-5- چربی خام (EE). 477
4-1-6- دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF). 48
4-1-6- دیواره سلولی (NDF). 488
4-1-7- اسیدیته(pH). 498
4-2- آزمون تولید گاز. 500
4-3- فراسنجه های برآورد شده تولید گاز. 544
4-4- تجزیه پذیری ماده خشک تیمارهای مختلف… 555
4-4-1- تجزیهپذیری ماده خشك گیاهان در زمانهای مختلف انكوباسیون.. 555
4-4-2- فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک تیمارهای مورد مطالعه. 577
4-5-آزمون خوش خوراکی.. 62
4-6- نتیجه گیری و بحث کلی.. 643
پیشنهادت… 65
عنوان صفحه
جدول2-1- عوامل موثر بر دقت تكنیكهای تجزیهپذیری شکمبهای در شرایط In situ………………………………….20
جدول3-1- درجه بندی سیلاژ از نظر کیفیت برا اساس شاخص فلینگ………………………………………………………………..28
جدول4-1- میانگین درصد ترکیبات شیمیایی تیمارهای مختلف چغندرعلوفه ای و سیلاژ آن…………………………..44
جدول4-2- میانگین حجم گاز تولیدی (میلی لیتر/200 میلی گرم ماده خشک )تیمارهای مورد مطالعه…………….52
جدول4-3- گوارشپذیری ماده آلی و انرژی متابولیسمی تیمارهای مورد بررسی…………………………………………………54
جدول4-4- میانگین درصد تجزیهپذیری ماده خشک تیمارها در ساعات مختلف انکوباسیون شکمبه ای……………56
جدول4- 5- درصد فراسنجههای تجزیه پذیری چغندرعلوفه ای و سیلاژ آن………………………………………………………..59
جدول 4-6- میانگین درصد ترکیبات شیمیایی تیمارهای مختلف چغندرعلوفه ای و سیلاژ آن…………………………….61
فهرست اشکال وتصاویر
عنوان صفحه
شکل4-1-تصویر برگ وریشه چغندرعلوفهای…………………………………………………………………………………………………………..10
شکل4-2- تولید گاز (میلی لیتر در 200 میلیگرم ماده خشک) تیمارهای مورد مطالعه در زمانهای مختلف انکوباسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….52
شکل4-3- تجزیه پذیری ماده خشک (درصد) تیمارهای مورد مطالعه در زمانهای مختلف انکوباسیون………………57
شکل4-4- خوش خوراکی( درصد ) تیمارهای مختلف چغندرعلوفه ای و سیلاژ آن……………………………………………..62
فصل اول
مقدمه و کلیات
1- مقدمه
71 میلیون راس دام معادل 120 میلیون واحد دامی در کشور وجود دارد، که برای تغذیه آنها سالانه حدود 75 میلیون تن علوفه خشک مورد نیاز است و لازم به ذکر است که در حال حاضر 106 میلیون واحد دامی در کشور وجود دارد (FAO, 1966). قرار گرفتن ایران در کمربند مناطق خشک و نیمه خشک، کمبود مراتع، پایین بودن سطح تولید علوفه درکشور، نیاز به واردات و لزوم تولید محصولی با کیفیت و کمیت بالا همگی بیانگر اهمیت ویژه گیاهان علوفهای میباشد. منگل و چغندرعلوفهای و چغندرقند هر سه از اعضای گونه Beta vulgaris هستند و جهت سهولت از روی میزان ماده خشك طبقهبندی میشوند(صوفی سیاوش، 1388). كمترین میزان ماده خشك و بیشترین مقدار پروتئینخام[1] در منگل یافت میشود همچنین، منگل از نظر قند فقیرترین این سه نوع بهشمار میرود. از لحاظ مقدار ماده خشك و قند، چغندرعلوفهای بین منگل و چغندر قند قرار میگیرد
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1398-07-11] [ 02:47:00 ب.ظ ]
|