پایان نامه شیوه جبران خسارت/خسارت بدنی |
پایان نامه شیوه جبران خسارت/خسارت بدنی
خسارت بدنی:
صدمههای بدنی را باید زیانی میان دو گروه قبل به شمار آورد، چرا که هر دو چهره مادی و معنوی را داراست، چون هم از نظر روانی باعث زیان شخص است و هم هزینههای درمانی و ازکارافتادگی و غیره را بر دارایی او تحمیل میکند.
ارزیابی خسارت ناشی از صدمههای بدنی دشوار است، زیرا احتمال و حدس در آن مؤثر میباشد، به عنوان مثال به دشواری میتوان به قطع رسید که شکستگی استخوان یا ضربههای مغزی چه عوارضی را به بار میآورد وانگهی صدمه بدنی باعث ضررهای معنوی نیز میشود و در این صورت است که امر ارزیابی خسارت را دشوارتر میسازد.
مبحث دوم: مفهوم خسارت و انواع آن در کنوانسیون
گفتار اول: مفهوم خسارت در کنوانسیون
در کنوانسیون بیع بین المللی کالا تعریفی از واژه خسارت بعمل نیامده است. اما کنوانسیون در ماده ۷۴ از الفاظ damage و loss استفاده نموده است و خسارات قابل مطالبه را شامل زیان مادی وارده دانسته و
عدم النفع و قابلیت پیش بینی را شرط لازم برای مطالبه خسارت دانسته است. تعریف مندرج در کنوانسیون بنحو کلی بیان شده و از این جهت با نظام حقوقی کشورهای حقوق نوشته و حقوق ایران سنخیت دارد. این ماده به طور ضمنی به اصل جبران کامل خسارت (:533 1998، Schlechtriem) نیز اشاره نموده است.
به موجب این ماده متعهدله حق دارد جبران تمامی زیانهای ناشی از نقض قرارداد توسط متعهد را مطالبه نماید. ارزیابی این زیانها برمبنای مقایسه وضعیت متعهدله در فرض نقض قرارداد با فرض اجرای کامل قرارداد بعمل میآید. این روش تامین کننده منافع مورد انتظارمتعهدله میباشد که از اجرای قرارداد بدست میآید. اصل جبران کامل خسارت هم شامل زیانهای مادی وارده میشود و هم شامل عدم النفع میگردد.
معهذا اصل جبران کامل خسارت استثنائی در کنوانسیون دارد که به ماده ۵ کنوانسیون باز میگردد. به موجب این ماده کنوانسیون بایع در قبال مرگ یا صدمات بدنی که به سبب کالا به افراد وارد میگردد مسئول نمیباشد لذا جبران آن نیز اصولاً تابع قوانین داخلی متعاملین خواهد بود.
گفتار دوم: انواع خسارت در کنوانسیون
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1398-07-23] [ 06:19:00 ب.ظ ]
|