پایان نامه درمورد بزهکاری؛عوامل خانوادگی و بزهکاری |
پایان نامه درمورد بزهکاری؛عوامل خانوادگی و بزهکاری
عدم آگاهی و کم سوادی
افرادی که از سواد و تحصیلات کمتری برخوردارند،آسیبپذیرتر از افرادیاند که نسبت به تأثیرات بزه آگاهی دارند.هرچند نمیتوان میزان تحصیلات افراد را عاملی برای مصرف اینگونه موارد دانست،اما تحقیقات بسیاری نشان میدهند که هرچه سواد و میزان تحصیلات قشر جوان بالاتر باشد،کمتر به بزهکاری روی میآورند. برای نمونه براساس آمار،66 درصد افراد معتاد،سوادی در سطح ابتدایی و درصد کمی نیز در سطح متوسطه داشتهاند[1].
ع:خصوصیات و ویژگیهای خاص جوانان و نوجوانان
در بسیاری از موارد مشاهده میشود که نوجوانان و جوانان مضطرب،پریشان،افسرده و منزوی،بهطور مرتب دچار شکستهای گوناگون تحصیلی-اجتماعی میشوند، عزت نفس،خویشتنداری و اعتماد به نفس خود را از دست میدهند و به سیگار،الکل،مواد مخدر و…به عنوان مفردی برای رهایی از این مشکلات روی میآورند.
همچنین گروهی از نوجوانان به دلیل سازگاری با دوستان و همسالانشان و یک رنگ شدن با آنها چنان موجودیت فردی-خانوادگی خود را فراموش میکنند که در برابر هر تقاضایی سر تسلیم فرود میآورند.هر چه
روابط بین والدین و فرزندان نوجوانشان کاهش یابد، ارزش همسالان و روابط گروهی برای آنان بیشتر میشود.[2]
بند دوم :عوامل خانوادگی
خانواده اولین مکان رشد شخصیت، باورها و الگوهای رفتاری فرد است که میتواند خود، منبعی برای تنش باشد. خانواده نه تنها در تعیین ارزشها و شخصیت کودک دارای اهمیت است، بلکه بهصورت غیرمستقیم بهتدریج بر ساخت جامعه اثر میگذارد و اندیشه و رفتار والدین به جامعه منتقل میشود. بنابراین، منشأ بسیاری از نابهنجاریها و انحرافات اخلاقی نوجوانان نیز فقدان یک نظام صحیح و سالم خانوادگی است. حمایت افراطی والدین از فرزندان و رفتارهای اجتماع ستیز والدین، زمینههای ناسالم روانی و احتمال گرایش افراد را به اعتیاد فراهم میکند.
در مطالعات متعدد مشخص شده است که دلبستگی ضعیف به مادر و وجود پدر ناآرام و سهلانگار در دوران کودکی احتمال آن که نوجوانان را به مصرف الکل و موادمخدر سوق دهد بسیار زیاد است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1398-07-25] [ 06:47:00 ب.ظ ]
|