پایان نامه بررسی عوامل موثر بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی |
مالی و بانکداری را نیز وادار به تغییر نموده اند. تقاضا برای خدمات مالی به سرعت در حال تغییر است. با گذر مشتریان از مرحله بانکداری سنتی به بانکداری الکترونیکی، استراتژیهای جدیدی برای جذب مشتری و حفظ مشتریان کنونی ضروری مینماید(کارجالوتو و همکاران ، ۲۰۰۳).
پاسخگویی به نیاز این مشتریان با بافت سنتی بانکهای کشور آسان نیست و ایجاد زمینه و در اختیار قرار گرفتن فن آوری مناسب الزامی است. در ایران گسترش تدریجی دسترسی به اینترنت و در اختیار قرار داشتن کامپیوترهای خانگی توسط شرکتها و اقشار مختلف مردم، نیازهای بالقوهای در زمینه دریافت خدمات بانکداری الکترونیکی از طریق اینترنت آشکار نموده است (صابری، ۱۳۸۰).
پژوهشهای انجام شده بر روی پذیرش بانکداری اینترنتی از سوی مشتریان، درک عقاید مشتری در مورد استفاده از بانکداری اینترنتی را ارتقا میبخشد و نشان میدهد چگونه این عقاید و نگرشها بر رفتار مصرف کننده در مورد استفاده از بانکداری اینترنتی تاثیر میگذارند(سو و همکاران، ۲۰۰۰).
از طرفی قبل از ارائه هرگونه خدمات جدید باید پژوهشهایی در مورد اقتصادی بودن خدمات مزبور، منطبق بودن خدمات جدید با نیازهای جامعه و اینکه چه سیستمی می تواند این خدمات را به خوبی به مشتریان ارائه کند، صورت گیرد. در کشورهای در حال توسعه، بانکها معمولا” با بررسی خدمات ارائه شده توسط سیستم بانکی کشورهای توسعه یافته اقدام به تقلید از آنها و ارائه خدمات می کنند و به دلیل عدم انجام پژوهش ها و بررسیهای موردنیاز اینگونه خدمات را به صورت ناقص به مشتریان خود ارائه می کنند(سرمدسعیدی،۱۳۸۳). در حالی که بانکها باید قبل از ارائه هرگونه خدمات جدید شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور را مدنظر قرار دهند. چرا که وجود نرخ تورم بالا، کمی درآمد، پایین بودن سطح آگاهی مردم و خواسته های آنها، بیاعتمادی مردم نسبت به خدمات جدید و تبلیغات نامناسب موجب میشوند تا یک خدمت جدید نتواند بین مردم به راحتی گسترش پیدا کند (شیخانی، ۱۳۷۸). بدیهی است در صورت عدم استقبال مشتریان از سیستمهای بانکداری الکترونیک ارائه اینگونه خدمات با شکست مواجه خواهد شد(سرمدسعیدی،۱۳۸۳).
بنابراین شناسایی عواملی که موجب میشود مصرف کننده قصد استفاده از یک تکنولوژی جدید مانند استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی را داشته باشد حائز اهمیت است. شناسایی این عوامل به بانکداران کمک می کند که استراتژیهای بازاریابی خود را برای ارتقاء اشکال جدید سیستمهای بانکداری الکترونیکی به کار گیرند.
۱-۴چارچوب نظری پژوهش
بر اساس کلیات مطرح شده مدل پژوهش به شکل زیر خواهد بود :
۱- ۵ فرضیه های پژوهش
براساس روابط نشان داده در چارچوب نظری پژوهش ، فرضیه های پژوهش عبارتند از:
فرضیه ۱: سهولت دسترسی به اینترنت بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی تاثیر دارد.
فرضیه ۲: امنیت سیستم بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی تاثیر دارد.
فرضیه ۳: کیفیت تکنولوژی بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی تاثیر دارد.
فرضیه ۴: مفید بودن خدمات بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی تاثیر دارد.
۱-۶ اهداف پژوهش
هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی عوامل موثر بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی است، برای رسیدن به این هدف کلی در اینجا اهداف جزئیتری بیان میشود:
۱-بررسی تاثیر سهولت دسترسی به اینترنت بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی
۲- بررسی تاثیر امنیت سیستم بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی
۳- بررسی تاثیر کیفیت تکنولوژی بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی
۴- بررسی تاثیر مفید بودن خدمات بر میزان استفاده مشتریان از خدمات بانکداری اینترنتی
۱-۷روش پژوهش
پژوهش حاضر از نوع تحقیق کاربردی میباشد که به روش توصیفی انجام میشود.
۱-۷-۱روش و ابزار گردآوری اطلاعات
گردآوری اطلاعات در پژوهش مذکور در دو مرحله انجام شده است مرحله اول کتابخانه ای که جهت تدوین مبانی نظری پژوهش از مطالعات کتابخانهای و مراجعه به منابع علمی ، مقالات و جستجو در شبکه های اطلاعاتی و اینترنتی و بررسی اسنادو مدارک در زمینه های مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است. مرحله دوم در خصوص بررسی فرضیه های پژوهش از توزیع پرسشنامه و جمع آوری اطلاعات در جامعه آماری در بازه زمانی دو هفته صورت گرفته است.
اطلاعات گردآوری شده با بهره گرفتن از فنون آماری مناسب تجزیه و تحلیل نهایی میشود.سوال های پرسشنامه بر اساس فرضیه های پژوهش و با مطالعه پژوهش های صورت پذیرفته و از آنجا که گردآوری اطلاعات با بهره گرفتن از پرسشنامه است اثبات پایایی پرسشنامه ضرورت دارد. بر این اساس برای تعیین اعتبار درونی ابزار گردآوری اطلاعات آلفای کرونباخ داده های پرسشنامه را مورد آزمون قرارداده و برای تعیین روایی محتوای پرسشنامه با اساتید و متخصصان مشورت شده است.
۱-۷-۲جامعه آماری و تعداد نمونه
جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مشتریان شعبات بانک پاسارگاد در استان البرز شهر کرج در بازه زمانی دو هفته که مجموعا” شامل ده شعبه میباشد، نمونه گیری به روش خوشهای انجام شده است به دلیل پراکندگی جغرافیایی، پژوهشگر امکان دسترسی به همه شعبهها را نداشته از این رو اقدام به نمونه گیری خوشهای شده و از بین ۱۰ شعبه، ۵ شعبه انتخاب شدهاست.
۱-۷-۳روش نمونه گیری
در این پژوهش با مشورت با متخصصین بانکی از روش نمونه گیری خوشهای برای انتخاب نمونه استفاده شده است.
۱-۷-۴روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها پژوهش از روش های آمار توصیفی (توزیع فراوانیها) و روش های آماری استنباطی (تحلیل رگرسیون چندگانه ،همبستگی پیرسون و اسپیرمن ) استفاده شده است.
۱-۸ تعریف مفاهیم و متغیرهای عملیاتی طرح پژوهش
۱-۸-۱متغیرهای مستقل
سهولت دسترسی به اینترنت:
دیگر سایت ها :
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-02-21] [ 04:56:00 ب.ظ ]
|