سمینار ارشد مهندسی برق مخابرات: به کارگیری شبکه های عصبی در تخمین کانال های مخابراتی |
کمک شبکه های عصبی » انجام شده درباره ی روش های معرفی شده با یکدیگر مقایسه و مزایا و دشواری های هر یک توضیح داده شده است.
فصل اول
طراحی سیگنال برای کانال باند محدود
1-1- مقدمه
کاربرد اصلی همسان سازها در سیستم های مخابراتی، مقابله با پدیده ی تداخل بین سمبلی است. این پدیده زمانی بروز پیدا می کند که کانال مخابراتی ما یک کانال با باند فرکانسی محدود باشد. در این فصل، پیش از ورود به بحث درباره ی همسان سازها در فصل های بعدی، ابتدا کانال مخابراتی باند محدود را تعریف و رابطه های ریاضی چنین کانالی را بیان می کنیم. سپس، به کمک روابط ریاضی نشان می دهیم که تداخل بین سمبلی در چنین کانال هایی چگونه به سیگنال اصلی اضافه می شود. در انتها، با بیان صورتی از قضیه ی نایکوئیست، نشان می دهیم که چگونه می توان طراحی سیگنال را به گونه ای انجام داد که اثر تداخل بین سمبلی در خروجی کانال ظاهر نشود.
پیش از هر چیز اما برخی نمادگذاری ه ا و قراردادهایی که در این نوشتار از آن ها استفاده شده است، معرفی می کنیم.
2-1- تعریف ها، قراردادها، و نمادگزاری ها
همچنان که در مقدمه این فصل به آن اشاره شد، به مانند تمام کانال های عملی مخابرات سیار، کانال مخابراتی را یک کانال با باند فرکانسی محدود فرض می کنیم. در این صورت، اگر پهنای باند کانال را W در نظر بگیریم، مشخصه پاسخ فرکانسی کانال تنها به ازای f<W غیر صفر است.
سیگنال مدوله شده پایین گذر را با v(t نشان می دهیم. اگر g(t را سیگنال مدوله کننده و مدولاسیون را خطی در نظر بگیریم، می توان نوشت:
که در آن In دنباله سمبل های حامل اطلاعات گسسته است.
کانال مخابراتی باند محدود را می توان با یک فیلتر خطی مدل کرد. پاسخ فرکانسی پایین گذر معادل آن را با C(f و پاسخ ضربه معادل آن را با c(t نشان می دهیم. حال، اگر سیگنال میان گذر s(t که به صورت زیر تعریف می شود.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 08:28:00 ب.ظ ]
|